ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Χάρισε χαρά και συγκίνηση η Χορωδία Μελίκης

Με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, η εκδήλωση για την επέτειο του «ΟΧΙ», που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά», τη Χορωδία Ενηλίκων Μελίκης και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Νόστος». Πλήθος κόσμου, μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου, παρακολούθησε ένα υπέροχο δίωρο πρόγραμμα με ομιλίες για τα Ιστορικά γεγονότα, μουσικές εκτελέσεις από τη χορωδία Μελίκης και τη σχολική χορωδία και ανάγνωση ποιημάτων. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Νόστος», Αμαλία Στρινοπούλου, ενώ τους μαθητές συντόνισαν η μουσικός Στέλλα Γκουτσάνου και η φιλόλογος Δέσποινα Καλογιαννίδου.

Με το κλείσιμο της όμορφης εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, Αλέξανδρος Ακριτίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ανδρέας Λασπαδάκης και η Διευθύντρια του Σχολείου, Μαργαρίτα Τσιώση, αντάλλαξαν δώρα, ευχές και ευχαριστίες.

Η αποστολή της Χορωδίας Μελίκης συγχρηματοδοτήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, ενώ η εταιρία «DOVAS SOUND» διέθεσε αφιλοκερδώς ηχητικό εξοπλισμό. Αγροτικά προϊόντα για τα παιδιά του σχολείου απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελίκης και συμβολικά δώρα προσέφερε επίσης η Δημοτική Κοινότητα Μελίκης.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Χορωδία Ενηλίκων Μελίκης όχι μόνο απέσπασε θερμότατες κριτικές για την εμφάνισή της αλλά και συμφωνά με τα λεγόμενα μελών της Ομογένειας ίσως να ήταν η πρώτη φορά που μια χορωδία από την Ελλάδα πραγματοποίησε εκδήλωση μέσα σε Ελληνικό Σχολείο της Ρουμανίας. Και αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του μια ιδιαίτερη τιμή για τα μέλη της.

Απάντηση