ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίσκεψη του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μπαλάφας(foto-video)

Απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων φιλοξενίας του νομού Ημαθίας σε Αλεξάνδρεια και Βέροια,δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι και από τα καλύτερα της Ελλάδος,ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας,

Ο Υφυπουργός ο οποίος βρέθηκε στην Ημαθία το Σάββατο 9/9 για τον λόγο αυτό,σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του στο κέντρο φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας,αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την πολιτεία στο να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της χώρας οι 25000-30000 χιλ,πρόσφυγες που τελικά όπως υπολογίζουν,θα μείνουν,όπως η καταγραφή όλων και τι γνώσεις έχουν,η εκμάθηση των Ελληνικών γραμμάτων και της Αγγλικής,καθώς επίσης και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Ακόμη ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην μεγάλη συνεισφορά (για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης),του Στρατού,Αστυνομίας,ΜΚΟ και ιδιαίτερα του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά.

Μετά τον Υφυπουργό τον λόγο πήρε για λίγο και ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία ο  ΓΓ του Υπουργείου Μ.Κλάπας.

Ακολούθησαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους Δημοσιογράφους και ο Υφυπουργός απάντησε.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ακολούθησε γεύμα στο Μεζέ Μεζέ όπου εκεί ο Δήμαρχος Π.Γκυρίνης έθεσε το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου 722 που σήμερα φιλοξενούνται οι πρόσφυγες,στον Δήμο.

Ο Υφυπουργός κατ’αρχήν δηλώνει σύμφωνος,ζήτησε όμως από τον Δήμαρχο να στείλει εγγράφως το αίτημα και μια προμελέτη για τους σκοπούς αξιοποίησής του.

Δείτε τα ερωτήματα και τις απαντήσεις σε νεότερη ανάρτησή μας και τι  απάντησε στο ερώτημα για το αν δοθούν χωράφια και με ποία κριτήρια στους πρόσφυγες.

Να πούμε δε ότι ο Υφυπουργός επισκέπτεται την Αλεξάνδρεια μετά από 45 περίπου χρόνια όταν και υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία,στο ίδιο στρατόπεδο που σήμερα επισκέφθηκε ως Υφυπουργός,μένοντας στην πόλη για είκοσι μήνες.

Δείτε σε νεότερη ανάρτησή τι δήλωσε και τι αισθάνεται.

Τον Υφυπουργό υποδέχθηκαν από την πλευρά του Δήμου ο Δήμαρχος  Π.Γκυρίνης,οι πρόεδροι, Δημοτικού συμβουλίου Δ.Ράπτης,ΚΕΔΑ Σ.Δελιόπουλος και συνόδευαν ο ΓΓ του Υπουργείου Μ.Κλάπας,οι Βουλευτές του Νομού.Χ.Αντωνίου,Φ.Καρασαρλίδου,Ουρσουσίδης Γιώργος,ο Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας Τ.Κωστόπουλος,ο Γραμματέας της Αλεξάνδρειας Σ.Μίχος και μέλη της Νομαρχιακής και τοπικής οργάνωσης.

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ. Παναγιώτης Γιοβανόπουλος

ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

     

Απάντηση