ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς από τον Δήμο Αλεξάνδρειας για την λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν να ενισχύσουν και να συμβάλλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές οι οποίοι ανήκουν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, για την σχολική περίοδο 2017-2018.

 

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

 

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου . Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εθελοντών καθηγητών. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν (Φιλολογικά, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά κ.α.) θα εξαρτηθούν από την προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών, η οποία ευελπιστούμε και ευχόμαστε και εφέτος να είναι δυναμική.

 

Η λειτουργία του προγράμματος θα στηριχθεί αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Δήμου μας.

 

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να υποβάλλουν Δήλωση-Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας επί της οδού Αλεξάνδρου Παπάγου 25. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 23330 – 53072 και στο 53045.

Ο Αντιδήμαρχος
Του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού
Χαλκίδης Ισαάκ

Απάντηση