ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Οι Δημοτικές αρχές και η Αστυνομία υπεύθυνες για την ταλαιπωρία από την ηχορύπανση και τα τραπεζοκαθίσματα…

Εδώ και πολλά χρόνια και κάθε χρόνο,ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε το ίδιο πρόβλημα,τις ίδιες επιστολές,τις ίδιες απαντήσεις,την ίδια ταλαιπωρία,τις ίδιες υποσχέσεις για λύση του προβλήματος, μα λύση δεν βρίσκεται.

Αναφερόμαστε στο πρόβλημα της ηχορύπανσης και των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων,από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αφορμή οι επιστολές που εστάλησαν στον τύπο της Βέροιας,μια από την πλευρά κατοίκων που διαμαρτύρονται και την απάντηση που δίνουν οι καταστηματάρχες.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο της Βέροιας η’ του νομού Ημαθίας,δυστυχώς είναι όλης της χώρας η’ τουλάχιστον σχεδόν.

Φυσικά βέβαια αν ήμασταν σε μια ευνοούμενη πολιτεία,το πρόβλημα είναι τόσο απλό που ούτε καν θα υφίστατο,και λέμε απλό γιατί οι νόμοι υπάρχουν,είναι συγκεκριμένοι και σαφής.

Λέει λοιπόν ο νόμος. Όταν έχεις άδεια για καφέ

1)Η μουσική παίζει μέχρι τις 11μμ και μετά κλεινει…Τελεία και παύλα και αυτό διότι ως Καφέ δεν χρειάζεται να έχεις εγκατάσταση ηχομονώσεις, έξτρα πυρόσβεσης και πόρτα εξόδου.

2) Ο αριθμός τραπεζοκαθισμάτων είναι ανάλογος συνήθως με τα τετραγωνικά του καταστήματος.

Αν θέλεις να παίξεις μουσική πέραν της 11μμ ο νόμος προβλέπει τα ανάλογα βήματα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης.

1) Για την ασφάλεια των πελατών.

2) Να μην ενοχλούνται οι περίοικοι.

Την αρμοδιότητα για την τήρηση αυτού του τόσο απλού και κατανοητού νόμου η πολιτεία έδωσε στην αστυνομία να κάνει τους ελέγχους και στις Δημοτικές αρχές,να επιβάλλουν τα 10ημερα κλεισίματα και εάν κάποιος συνεχίζει να παρανομεί,ακόμη και την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Έλα όμως που εδώ εμπλέκεται το πολιτικό κόστος και οι Δημοτικές αρχές,θέλοντας να αρπάξουν τους ψήφους αυτών των επαγγελματιών,μπαίνουν σε μια διαδικασία συζητήσεων,κρατώντας ουσιαστικά ομήρους αυτούς, ψιλοτιμωρώντάς τους με κάποια 10ημερα κλεισίματος και αυτό τις περισσότερες φορές κατόπιν συνεννόησης μαζί τους.

Στους πολίτες δε που διαμαρτύρονται,επικαλούνται ελλιπή αστυνομικό έλεγχο (όχι ότι και αστυνομία κάνει καλά την δουλεία της.Σε πολλές των περιπτώσεων δημόσιες σχέσεις κάνουν και αυτοί).

Έτσι λοιπόν από την μια πλευρά έχουμε να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που δεν μπορούν να κοιμηθούν,η’ να περάσουν το πεζοδρόμιο.

Από την άλλη η πολιτεία να χάνει πολλά εκατομμύρια γιατί με αυτήν την παρανομία και τον τρόπο λειτουργίας αυτών των μαγαζιών δεν μπορούν να αντέξουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό τα νόμιμα μαγαζιά και η’ κλείνουν η’δεν ανοίγουν καθόλου.

Και φυσικά βέβαια χάνονται και πολλές θέσεις εργασίας.

Και όλα αυτά για να παίρνουν ψήφους οι Δημοτικές αρχές. Τις δημόσιες σχέσεις οι αστυνομικοί και κάποιοι από όλους αυτούς και με το οικονομικό αζημίωτο…

 

Απάντηση