ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Τα Παιδιά της Άνοιξης» σε συνεργασία με την iSea υλοποιούν το πρόγραμμα ‘Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις’:

«Τα Παιδιά της Άνοιξης» σε συνεργασία με την iSea  υλοποιούν το πρόγραμμα  ‘Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις’: πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης Ατόμων με Αναπηρία, που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», μιας κοινής πρωτοβουλίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποίησαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου την πρώτη εξωτερική δράση. Βρέθηκαν, λοιπόν, στην παιδική χαρά επί της οδού Φωκίωνος στη Βέροια και καθάρισαν τον χώρο από τα σκουπίδια που ήταν πεταμένα εκεί. Τα ανακυκλώσιμα υλικά συγκεντρώθηκαν σε ένα σάκο και τα υπόλοιπα σκουπίδια σε έναν δεύτερο. Έπειτα, απόλαυσαν τη δροσιά των δέντρων μαζί με τους μικρούς φίλους που ήρθαν εκεί για να παίξουν.

Στη συνέχεια την Τετάρτη 28 Ιουνίου έγινε η δεύτερη εξωτερική δράση. Οι ωφελούμενοι έκαναν, λοιπόν, έναν μεγάλο περίπατο στην περιοχή της Μπαρμπούτας για να γνωρίσουν τη φύση και τα όμορφα ιστορικά αρχοντικά που είναι χτισμένα εκεί. Ξεκινώντας από την οδό Δήμητρας, έφτασαν στη γέφυρα Καραχμέτ την οποία και διέσχισαν, ανέβηκαν τα στενά δρομάκια που έφταναν μέχρι την Παναγία Δεξιά και, έπειτα, συνέχισαν μέχρι να συναντήσουν την Εβραϊκή Συναγωγή. Μετά από αυτόν τον όμορφο περίπατο στη φύση απόλαυσαν καφέ και σνακ στη «Νέα Μπαρμπούτα», όπου το προσωπικό και ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Τσιροφίδης Ιωάννης περιποιήθηκαν με πολλή αγάπη και καλή διάθεση όλη την περιπατητική ομάδα.

Οι εξωτερικές δράσεις ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 5 Ιουλίου με επίσκεψη στο άλσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν τον περίπατο τους αλλά και να ενημερωθούν για περιβαλλοντικά θέματα από τους εθελοντές της isea. Ακολούθησε παιχνίδι, καφές και παγωτό σ΄ ένα από τα αναψυκτήρια που υπάρχουν στο χώρο.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Απάντηση