ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπάμπης Βουλγαράκης Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας: Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αποκομιδή των σκουπιδιών

Την κατανόηση του κόσμου στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αποκομιδή των σκουπιδιών,εξαιτίας της απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου,που αναγκάζει τους Δήμους να απολύσουν τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας,αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος,υπεύθυνος του τομέα αυτού στον Δήμο Αλεξάνδρειας Μπάμπης Βουλγαράκης σε σημερινή του (Πέμπτη 22/6) πρωινή συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης,που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχουμε πρόβλημα είπε και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό το οποίο φυσικά και δεν επαρκεί να γίνεται η καθαριότητα όπως θα θέλαμε.

Τα απορριμματοφόρα περνούσαν και κάναν την αποκομιδή στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μια φορά την εβδομάδα,τώρα θα περνούν στις 15-20 ημέρες μια φορά.

Είμαστε σε συνεννόηση με την επίτροπο και οι υπηρεσίες του Δήμου προωθούν τις διαδικασίες ώστε να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό με 2μηνες συμβάσεις και ταυτόχρονα αναμένουμε και από την πολιτεία να θεσμοθετήσει το νομικό πλαίσιο,ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε 8μηνες συμβάσεις.Σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα το ξανασυναντήσουμε πάλι με την λήξη των 2μηνων συμβάσεων περίπου τον Οκτώβριο.

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι οι προσλήψεις αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 10-15 Ιουλίου.

Ακόμη αναφέρθηκε στην απόλυση από σήμερα των εργαζομένων και ότι σε άλλους Δήμους αυτό δεν έχει γίνει,λέγοντας.

Ότι είναι θέμα ημερομηνίας της υπογραφής της σύμβασης και στην Αλεξάνδρεια σήμερα έληγε η υπογραφείσα σύμβαση.

Απέρριψε ευθύνες του Δήμου λέγοντας ότι αυτή είναι μια υπόθεση που αφορά όλους τους Δήμους τησ χώρας και όχι μόνο της Αλεξάνδρειας.

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν στα σχόλια που φέρουν τον Δήμαρχο και τον Δήμο να εξετάζει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Απάντηση