ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

«Τα Παιδιά της Άνοιξης» γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που πλησιάζει, μετά από πρόταση που δέχτηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, αποφάσισε να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Την Τρίτη το πρωί, λοιπόν, 30 Μαΐου, μια ομάδα ωφελούμενων του Μικτού Κέντρου ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» με τους εκπαιδευτές τους και μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας με τους καθηγητές τους βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας για να τον ομορφύνουν. Όλοι μαζί, με πολλή χαρά και καλή διάθεση μετέφεραν στο χώρο λουλούδια και δέντρα από το Θερμοκήπιο των «Παιδιών της Άνοιξης» και τα φύτευσαν σε μέρος που νωρίτερα είχαν προετοιμάσει οι εργάτες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Πλέον, η πιο κεντρική αυλή της πόλης μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο κήπο, τον οποίο μπορούμε να απολαμβάνουμε και να φροντίζουμε όλοι μας.
Οι δράσεις, βέβαια, για την ημέρα του περιβάλλοντος συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, 1 Ιουνίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε «Ανθοέκθεση» στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας με λουλούδια και φυτά από το Θερμοκήπιο του ΚΔΗΦ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», παράλληλα με τη δράση της «Παιδειατροφής» του δήμου Αλεξάνδρειας. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν υγιεινές λιχουδιές, αγόρασαν λουλούδια για τη βεράντα τους και χάρηκαν την όλη εκδήλωση.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε με τόσο κέφι.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Απάντηση