ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Για την έντονη μυρωδιά του νερού της Αλεξάνδρειας: Η ΔΕΥΑΛ ενημερώνει.

Σχετικά με τις ερωτήσεις κατοίκων της Δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας και των τοπικών ΜΜΕ, όσον αφορά την έντονη μυρωδιά που διαπίστωσαν στο νερό της ύδρευσης.

Ενημερώνουμε  τα εξής.

Οι πηγές υδροδότησης της Αλεξάνδρειας παραμένουν ίδιες.

1)Πηγές Τριποτάμου.

2)Οι τοπικές γεωτρήσεις που συμπληρώνουν το νερό σε περιόδους που δεν επαρκεί το νερό από της πηγές.

Επειδή η ποιότητα αυτών των πηγών υδροδότησης δεν άλλαξε, τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης έχουν προβεί μέχρι αυτήν την στιγμή σε έλεγχο για πιθανές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης κάτι που μέχρι τώρα δεν διαπιστώθηκε.

Διαπιστώθηκε όμως δυσλειτουργία του χλωριώτη που χλωριώνει το νερό στον υδατόπυργο του Αμφιθεάτρου,με αποτέλεσμα την υπερχλωρίωσή του.Γι αυτό έχουμε προβεί τάχιστα στο ξέπλυμα του δικτύου με ταυτόχρονο άνοιγμα των εκκενωτών  και των πυροσβεστικών κρουνών στο δίκτυο ύδρευσης της Αλεξάνδρειας.

Στην πορεία έχουμε προβεί σε αυτοψία και επανέλεγχο στους περισσότερους συνδημότες μας που εξέφρασαν το πρόβλημα της έντονης οσμής.

Διαπιστώσαμε πως η οσμή έχει περιοριστεί αισθητά και σε κάποιες περιπτώσεις έχει εξαφανισθεί εντελώς.

Επειδή οι προσπάθειες θα συνεχισθούν μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου.

Παρακαλούμε να μην κάνετε οποιαδήποτε χρήση του νερού αν διαπιστώνεται κάποια οσμή η’ θολότητα και να επικοινωνείτε άμεσα με την ΔΕΥΑΛ στο τηλ.23330 27965 προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες αναλύσεις του νερού.

Τέλος ευχαριστούμε όλα το τοπικά ΜΜΕ για την άμεση ενημέρωσή μας που σκοπό έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς εσάς.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

ΜΠΑΖΔΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Απάντηση