ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Το Δ.Σ. Βέροιας εκφράζει την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα super markets της εταιρίας «Καρυπίδης»

Οι εργαζόμενοι στα super markets της εταιρίας «Καρυπίδης» είναι απλήρωτοι κατά περίπτωση από τον Φεβρουάριο του 2016, με αποτέλεσμα να πέφτει έξω ο οικογενειακός προγραμματισμός, να συσσωρεύονται χρέη, να υπάρχει κίνδυνος να κοπούν ΔΕΗ, νερό, να γίνονται εξώσεις και κατασχέσεις, να λείπει ακόμα και το ψωμί από το τραπέζι. Οι εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου, αφού δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν, πότε θα πληρωθούν κι αν θα συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά τους.

Η επιχείρηση μέχρι τώρα δεν έχει τηρήσει κανένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών, παρ’ ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένα. Οι εργαζόμενοι ζουν με το πιστόλι στον κρόταφο, απειλούνται να χάσουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα κλπ. και με βάση την αίτηση πτώχευσης που έχει κατατεθεί, ο κίνδυνος να χάσουν οι εργαζόμενοι δεδουλευμένα και αποζημιώσεις έναντι των τραπεζών είναι ορατός.

Τα αποτελέσματα για τους εργαζομένους διαχρονικά (με τον ένα ή τον άλλο εργοδότη) είναι οδυνηρά, ενώ στους εργοδότες χαρίστηκαν και χαρίζονται νέα προνόμια (φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, διαγραφή χρεών). Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν την ανάπτυξή τους και τώρα πληρώνουν και την κρίση τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανταγωνιστικότητας και συγκεντροποίησης στον χώρο του εμπορίου, μόνιμα θύματα οι εργαζόμενοι.

Δεν το αποδεχόμαστε! Οι εργαζόμενοι πανελλαδικά με αγωνιστικές πολύμηνες, πολύμορφες κι επίπονες κάτω από το βάρος των οικογενειακών τους αναγκών κινητοποιήσεις διεκδικούν τα αυτονόητα:

· Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων

· Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων (κανένα μαγαζί να μην ανοίξει χωρίς τους εργαζομένους μέσα).

· Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των απλήρωτων εργαζομένων»

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                              ΠΕΤΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                                  ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απάντηση