ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εαρινή Ισημερία, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στο Πλατύ Με τους ” ΚΟΜΝΗΝΟΥΣ ”, Τιμώντας τον Ηλία Τ σ έ χ ο

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Εαρινή Ισημερία και ο σύλλογος Ποντίων Πλατέος ” ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ” , πραγματοποίησε για πρώτη φορά, με τόση συμμετοχή κόσμου, ποιητική γιορτή, εκδήλωση, συναντώντας τον ποιητή Ηλία Τσέχο, τιμώντας τον.

Συνταξιδιώτες, με καταιγιστικές αναφορές στο έργο και τη ζωή του ποιητή, μιας ροής ανθέων και καρπών, ξεδίπλωσαν οι: Παύλος Παρασκευαϊδης, εκπαιδευτικός, ποιητής, Σίμος Ανδρονίδης, υποψήφιος διδάκτωρ του ΑΠΘ, Αθηνά Ξανθίδου , ποιήτρια, Κωνσταντίνος Τέλιος, εκδότης , ποιητής.

Ο Ηλίας Τσέχος, τέλος, ευχαριστώντας άπαντες, λάμνοντας, λάμποντας, κεντώντας, διαβάζοντας ανέκδοτα ποιήματα και υμνώντας τον πολιτισμό του Πόντου, φανέρωσε βαθέως προσωπικές στιγμές του, κέρδισε γη και ουρανό που απλόχερα πρόσφερε στο κοινό, ένα κοινό ακροατές των νοημάτων της ποίησης του, ” περπατώντας ” το βάρος του Τσέχικου λόγου, λόγου που είναι η ρίζα διψασμένη αληθειών, αυριανών ανατολών, αισθήσεων!

Ισορροπιστής,πλατιά χαμογελαστός, επίσημος και λαϊκός, ο τελετάρχης της εκδήλωσης Μάκης Φιλλιπόπουλος, με αρωγούς όλο το σύλλογο και τον πρόεδρο του Λάζαρο Τσιπλακίδη μπροστάρη.

Στο πέρας των ομιλιών, την ανταλλαγή δώρων και βαθιάς ικανοποίησης όλων, ακολούθησε στη φιλόξενη αίθουσα, γλέντι με χορούς και τραγούδια του Πόντου, κρασί και εδέσματα , με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου και όλων των παρευρισκομένων…

” Για όσα δεν αγαπήσαμε, υπάρχει ακόμα χρόνος ” Ηλίας Τσέχος

Απάντηση