ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βέροια – Αγγελίνας: ‘Τα 700 χιλιάρικα που έπαιρνες’ – Άναψε φωτιές η ανεξαρτοποίηση – Κοπτοραπτική να ‘πάρουν όλοι’

Βγήκαν κανονικά τα μαχαίρια μετά την ανεξαρτοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου, Θωμά Αγγελίνα.
Μπορεί το βράδυ της Τετάρτης να επιχειρήθηκε να “μικραίνει” το θέμα, αλλά αυτό είχε μάλλον αντίθετο αποτέλεσμα..

Ο Δήμαρχος Βέροιας το ‘παιξε “άνετος” και προσπάθησε ν αφήσει το θέμα να περάσει περίπου σα να μην συμβαίνει τίποτα, αλλά αυτό λειτούργησε μάλλον αρνητικά.

Πρώτες εκτιμήσεις ήταν ότι πρόκειται για μια στάση καθεστωτικού τύπου, στη νοοτροπία “τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”…

Ταυτόχρονα καθώς επιχειρείται να παρουσιαστεί η περίπτωση Αγγελίνα, ως μεμονωμένη περίπτωση, στο εσωτερικό της “κυβερνητικής” παράταξης σήμανε συναγερμός και επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα, ενώ ανάλογο μήνυμα δόθηκε και προς τα “παπαγαλάκια”…

Όμως όσο και να θέλει κανείς να “ακυρώσει” την ενέργεια του κ. Αγγελίνα, όχι μόνο δεν είναι εύκολο, αλλά δημιουργεί έντονη αίσθηση ότι αυτά που αναφέρει στην επιστολή του δεν είναι απλά η κατάσταση στα εσωτερικά, αλλά η κορυφή του παγόβουνου. Και ό,τι υπάρχουν πολύ περισσότερα τα οποία, σύντομα μάλλον, θα βρούνε στο φως…

Ο Θωμάς Αγγελίνας δημοσίευσε την επιστολή ανεξαρτοποίησής του, η οποία διαβάστηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο και άνοιξε νέος κύκλος διαλόγου…

Ο πρώτος χαιρετισμός ήρθε από τα Πιέρια.

“Μαζί σου Θωμά ,μπορεί να μην έχω το μπόι σου αλλά την καρδιά την έχω όρθια ,με τους κύριους θα τα πούμε καλύτερα το 2019”, γράφει ο Γιάννης Χειμώνας, Δημοτικός σύμβουλος, από τον πρώην Δήμο Μακεδονίδος.

Το περιεχόμενο αυτών που γράφει δεν χρειάζεται καμιά περεταίρω ερμηνεία. Το μήνυμα είναι σαφέστατο!!!

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης υπήρχαν έντονες φήμες για ανεξαρτοποίηση και του Γιάννη Χειμώνα. Ο ίδιος πάντως δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση. Αναμένονται εξελίξεις…

Σχόλια επικροτούν την ενέργεια του Μάκη Αγγελίνα, ενώ εγκωμιαστικό σχόλιο για τον ανεξάρτητο πλέον Δημοτικό Σύμβουλο έκανε ο Γιώργος Γουλτίδης, δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλο σχόλιο αναφέρει:

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γι’αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γιατί ποτέ κανένας από αυτούς που μας κυβερνούσαν (από τον Πρόεδρο της Κοινότητας μέχρι τον βουλευτή) δεν ήταν φιλοπατρης. Πάντα την τσέπη τους κοίταζαν να γεμίσουν μέχρι να φύγουν. Από υποσχέσεις ……

Εκείνο πάντως που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Θωμά Αγγελίνα ήταν ένα ειρωνικό σχόλιο γνωστού κομματικού παράγοντα της εποχής του παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ.

Στο ειρωνικό σχόλιο ο Μάκης Αγγελίνας απαντάει:

Αν αυτό κατάλαβες από την δήλωση ανεξαρτητοποίησης σε λυπάμαι. Πρώτος δημοτικός σύμβουλος βγήκα και δεν πήρα ούτε προεδρείο. Αλλά αυτά επικροτείς ακόμα και σήμερα γι’ αυτό έφθασες το ΠΑΣΟΚ στο 4 τοις εκατό. Ξέρει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ τα 700 χιλιάρικα που έπαιρνες όταν ήσουν γραμματέας από τον κολλητό σου και εμείς κρατούσαμε τις σημαίες. Τέρμα τα μπερεκέτια συνταξιούχε !!!!

Η απάντηση του Θωμά Αγγελίνα ανοίγει άλλα πεδία και ακουμπάει το πολιτικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο πατάει η παράταξη της συμπολίτευσης, όπου επικρατεί η “αρχή” του “όλοι θα πάρετε

Στο δεύτερο μισό της θητείας του ο Δήμαρχος Βέροιας έβγαλε και τον τελευταίο “φερετζέ” αποκαλύπτοντας αυτό που προσπαθούσε να καλύψει, έστω και ανεπιτυχώς. Ότι αυτός και η παράταξή του όχι απλά αποτελούν συνέχεια και “πολιτικό κλώνο” της “τέως”, αλλά ότι βρίσκεται υπό πλήρη εποπτεία από τους ίδιους μηχανισμούς που έστησαν και στήριξαν το περίφημο “Δημοτικό Σουλτανάτο”…

Με μια παροχολογία ώστε να “βολευτούμε όλοι”, αύξησε το κόστος λειτουργίας της αιρετής διοίκησης, βάζοντας στους “αμοιβόμενους” όσους δεν “πρόκαμαν” τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται η κοπτοραπτική ώστε να χωρέσουν όλοι και να πάμε με ευχαριστημένο τον “στρατό” στις εκλογές του 2019…

Έτσι μετά τη διατήρηση των “7”, για να χωρέσουν όλοι, άλλαξε προέδρους στις Δημοτικές επιχειρήσεις.
Πλέον δεν ισχύει το προηγούμενο όπου οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ήταν και πρόεδροι των αντίστοιχων με το αντικείμενό τους, δημοτικών επιχειρήσεων, για λόγους οικονομίας… Προφανώς, “λεφτά υπάρχουν”!!!!

‘Ηδη έχει προσληφθεί Γ. Γραμματέας, για να “ξεκουράσει” τον Δήμαρχο από τα “πάρεργα”, ο οποίος μέχρι στιγμής εμφανίστηκε μόνο ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος δημοσιογράφου, σε δίωξη σκοπιμότητας με ενάγοντα αντιδήμαρχο και μάρτυρα τον Δήμαρχο!!!

Στις τρεις Δημοτικές επιχειρήσεις που απομένουν, στη ΔΕΥΑΒ μάλλον παραμένει ο Γιώργος Ορφανίδης, ενώ στην ΚΕΠΑ και στο ΔΗΠΕΘΕ υπάρχει ακόμη “γράψε-σβήσε”, ώστε να υπάρξει ισορροπία και να κλείσουν στόματα…

Μάλιστα στη ΔΕΥΑΒ φέρεται ότι θα ικανοποιηθούν και οι “απαιτήσεις” μέλους της παράταξης καθώς αναμένεται να του ανατεθεί εργασία έμμισθη!!!

Κοντά σ’ αυτά υπάρχει και η αντικατάσταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο προηγούμενος πρόεδρος ήταν άμισθος… Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνει κανονικά την αντιμισθία του; Περί του αντιθέτου δεν ακούστηκε τίποτα… Και πρόκειται για πολύ “ελκυστική” αντιμισθία σε εποχές που ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του…

Αντί επιλόγου

Ένα δημοτικό τραγούδι περήφανο και ηρωικό:

Κάτω στου κάμπου τα χωριά
και στα πέντε βιλαέτια, φάτε-πιείτε μωρ’ αδερφια
Η επιστολή του Θωμά Αγγελίνα

Προς : κ. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δ. Βέροιας
Κοινοποίηση : κ. Δήμαρχο Δ. Βέροιας
Μέλη Δημ. Συμβουλίου Δ. Βέροιας
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Δήμαρχε
Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 του Ν. 3852/2010 και 94 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ), σας δηλώνω – καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Δράση με Γνώση» με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, για τους παρακάτω λόγους.
Όλο το προηγούμενο διάστημα με υπομονή και σύνεση επεδίωξα να δώσω τον απαραίτητο χρόνο στο Δήμαρχο Βέροιας ώστε στη συνεργασία μας να συμβάλλω με τον καλύτερο τρόπο για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας. Όταν ξεκινήσαμε μαζί την προσπάθεια, είχαμε άλλα όνειρα και σχέδια.
Δυστυχώς, το όραμα με το οποίο εμπνεύσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, χάριν του οποίου μας εμπιστεύτηκαν, δεν έγινε πράξη.
Δυόμιση χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις και δεσμεύσεις σας παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Από την πρώτη φορά που αναμείχθηκα στα κοινά έθεσα την ιδέα και βασική πρότασή μου την υποστήριξη του αγροτικού τομέα μέσω της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης, αφου κατά πλειοψηφία οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι αγρότες και η οικονομία του Δήμου και της περιοχής μας στηρίζεται σχεδόν απόλυτα από τους αγρότες. Πρόταση που ουδέποτε υλοποιήσατε.
Κύριε Δήμαρχε.
Η μη αξιοποίησή μου ως Αντιδημάρχου ή σε Πρόεδρο Νομικού Προσώπου ή Επιχείρησης τόσο στην αρχική κατανομή των αξιωμάτων, τον Αύγουστο του 2014, όσο και στην πρόσφατη πρόταση του Δημάρχου για τη νέα κατανομή αξιωμάτων με βρίσκει αντίθετο με τις όποιες επιλογές του αναφορικά με την μη αξιοποίησή μου.
Ενημερωτικά σας θυμίζω κ. Δήμαρχε ότι εκλέχθηκα πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές το 2014 με την παράταξή σας «Δράση με Γνώση».
Ο χειρισμός σας κ. Δήμαρχε στη τελευταία Δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας και η πρότασή σας για την εξ ημισείας τοποθέτηση δύο συμβούλων στη θέση του προέδρου της ΚΕΠΑ θεωρήθηκε όχι μόνο από εμένα αλλά και από όσους τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ότι εξευτελίζει την επιχείρηση, το θεσμό του προέδρου της και εσάς προσωπικά γι αυτό και αποσύρατε την συγκεκριμένη σας πρόταση.
Η πρότασή σας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να τεθεί σε ψηφοφορία η επιλογή του προέδρου της ΚΕΠΑ από την Δημοτική ομάδα, αν και δημοκρατική, είναι παράνομη και αντιδεοντολογική καθόσον είναι αποκλειστική αρμοδιότητά σας η επιλογή των Προέδρων και Αντιδημάρχων, με βρίσκει αντίθετο τόσο εμένα όσο και την δημοτική ομάδα και γι αυτό και αποσύρατε και αυτή τη πρόταση.
Η λύση που προτάθηκε από Δημοτικό Σύμβουλο του περιβάλλοντός σας για αποκλεισμό των δύο ισάξιων κατά τα λεγόμενά σας ενδιαφερομένων, του συναδέλφου κ. Γ. Κάκαρη και εμένα, σε τρίτο Σύμβουλο, μου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πόσο η πρόταση αυτή ήταν της στιγμής ή προμελετημένη και προσχεδιασμένη.
Όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και η εμμονή σας κ. Δήμαρχε για την μη αλλαγή Αντιδημάρχων, με βρίσκει επίσης αντίθετο, διότι τη νίκη στο Συνδιασμό μας την έφεραν και άλλοι δεκαοκτώ δημοτικοί σύμβουλοι, στους οποίους δεν έδωσες την ευκαιρία να προσφέρουν αξιοποιώντας τους, λογική που σε όλους μας δείχνει ότι μας θεωρείτε ακατάλληλους, λίγους, άσχετους και περιθωριοποιημένους. Μπορεί κ. Δήμαρχε αν αξιοποιούσατε κάποιους από εμάς να ήμασταν περισσότερο αποδοτικοί από τους υπάρχοντες.
Η πρότασή σας για αλλαγή όλων των Πρόεδρων, τελικά ούτε και αυτή πραγματοποιήθηκε αφού συνάδελφος Δημοτική Σύμβουλος παρέμεινε στην ίδια θέση προέδρου που κατέχει από το 2013, δημιουργώντας ερωτηματικά σε μένα και στην τοπική κοινωνία για το αν μπορεί κάποιος άλλος συνάδελφος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα αυτής της θέσης.
Επίσης η λογική σας για την ανάθεση εργασίας με αντιμισθία σε δημοτικό σύμβουλο μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΒ, που από την ίδρυσή της το 1985 δεν είχε ποτέ ανατεθεί παρόμοια εργασία, καθώς η εργασία αυτή ανατίθεται σε δημότες μας, λογική που επικροτώ στους δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Κ. Δήμαρχε
Ο σοφός λαός μας λέει ότι «πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα» και για μια καλή διοίκηση πρέπει να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις με τόλμη, σύνεση και αποφασιστικότητα, που εσείς δεν δείξατε μέχρι σήμερα και ας στεναχωρούσατε και κάποιους.
Δεν μπορεί σήμερα κύριε Δήμαρχε κάποιοι από τους Αντιδημάρχους σας όταν θα φύγουν το 2019 να έχουν αποκομίσει τα χρόνια της θητείας τους από 80.000 μέχρι 150.000 ευρώ και άλλοι να συμβάλλουν οικονομικά από το υστέρημά τους.
Στη ζωή κ. Δήμαρχε ανεβαίνουν στο βάθρο και επιβραβεύονται οι πρώτοι, είτε είναι μαθητές στο σχολείο, είτε αθλητές, είτε δημοτικού σύμβουλοι ή βουλευτές και όσοι τους έχουν στη δύναμή τους κερδίζουν. Οι επιβραβεύσεις θα πρέπει να είναι ανάλογες της προσφοράς και όχι ότι απέμεινε από λανθασμένες απονομές.
Κ. Δήμαρχε
Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Ποτέ στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου πορεία, στην ενασχόληση μου με τα κοινά δεν υπήρξα μίζερος και μηδενιστής, και οι όποιες παρεμβάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια ήταν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μου.
Έτσι, σήμερα, σας δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης «Δράση με Γνώση», και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Κάνω σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών.
Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας. Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.
Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Παραμένω πιστός στις αρχές και τα πιστεύω μου, αγωνιζόμενος πάντα μαζί με τους συμπολίτες μου, για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Θα συνεχίσω να πορεύομαι όπως έχω πορευτεί στη μέχρι τώρα μικρή και ταπεινή μου διαδρομή, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με εκτίμηση,
ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΘΩΜΑΣ
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος

Verianet News

 

 

Απάντηση