ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: To κλείσιμο των δρόμων από τα μπλόκα των Αγροτών, θα είναι καταστροφικό για την αγορά

Ο νέος Φορολογικός και Ασφαλιστικός Νόμος που ήδη ισχύει από την αρχή του 2017 και με τον τρόπο που τον προωθούν προς εφαρμογή οι Κυβερνώντες και οι Δανειστές , είναι καταδικασμένος να μην αποδώσει τα αναμενόμενα και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα , οδηγώντας την αγορά σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα προσθέτοντας και άλλα λουκέτα και ανεργία.
Το διαφαινόμενο κλείσιμο των δρόμων από τα μπλόκα των Αγροτών , και με βάση την εμπειρία των τελευταίων δύο – τριών ετών , θα είναι καταστροφικό για την αγορά , κάτι που δυστυχώς γίνεται αντιληπτό όχι μόνο κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων αλλά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην συνέχεια.
Οι ζημιές που προκαλούνται σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους , καθώς το αντικείμενο τους εξαρτάται σημαντικά από την διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του Εθνικού Οδικού Δικτύου , είναι τεράστιες και δύσκολα πλέον θα μπορέσει η αγορά να επανέλθει στον όποιο ρυθμό της, μετά από ένα τέτοιο πλήγμα.
Ο αγώνας και οι τρόποι διεκδίκησης ενός δίκαιου φορολογικού – ασφαλιστικού είναι κοινός για όλες τις επαγγελματικές ομάδες, με απώτερο σκοπό την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και το ίδιο ισχύει και για τον Αγροτικό κόσμο.
Έγκαιρα , το 2008 , και διαχρονικά , από την έναρξη της κρίσης το 2009 έως σήμερα , η ΕΣΕΕ σε Κεντρικό επίπεδο , οι Ομοσπονδίες σε Περιφερειακό επίπεδο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε Τοπικό επίπεδο ,

είχαν επισημάνει τον κίνδυνο της κατάργησης του αφορολογήτου για τον κλάδο του Εμπορίου κατ’ αρχήν και στην συνέχεια και για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες. Αυτή ήταν και η αιτία, που για πρώτη φορά στα χρονικά η ΕΣΕΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία , καταθέτοντας ταυτόχρονα σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και μέτρων , αλλά τότε ο αγώνας του κλάδου μας με αποκλειστικό σκοπό την επιβίωση του, φαινόταν να είναι μοναχικός και για πολλούς αδικαιολόγητος.
Η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση όμως δεν αντέχει άλλα ΄΄χτυπήματα΄΄ , και μάλιστα προερχόμενα από συναδέλφους , γιατί μόνο ως συνάδελφο αντιλαμβανόμαστε αυτόν που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα , δηλ. τον Αγρότη, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει εκτός των καιρικών συνθηκών και το ίδιο το κράτος που αντί να τον προστατεύει, τον ΄΄πυροβολεί΄΄.
Τα προβλήματα που δημιουργεί το κλείσιμο των δρόμων είναι γνωστά και δεν θα θέλαμε με τίποτα να μετράμε πληγές όπως στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων , με εγκλωβισμένα και εκτεθειμένα στον δρόμο εμπορεύματα , καθυστερήσεις και ακυρώσεις παραγγελιών κ.λ.π , με αποτέλεσμα να φαινόμαστε αφερέγγυοι χωρίς δική μας ευθύνη, απέναντι στους καταναλωτές και στους προμηθευτές μας.
Είναι πολύ σημαντικό και εντελώς απαραίτητο , εξ’ αιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών , να αποφευχθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, τόσο σε επίπεδο χώρας και κυρίως σε επίπεδο Νομού , και καλούμε τους φίλους Αγρότες και τα Συνδικαλιστικά τους όργανα να χρησιμοποιήσουν μόνο ως έσχατο μέσο πίεσης προς πάσα κατεύθυνση το κλείσιμο των δρόμων για την επίλυση των αιτημάτων τους , και σε οποιοδήποτε άλλο τρόπο κινητοποίησης επιλέξουν στον αγώνα τους θα είμαστε όπως πάντα στο πλευρό τους .

ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
– ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Απάντηση