ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑ

Έστησαν απάτη και διέρρηξαν 6 σπίτια στη Νάουσα με λεία πάνω από 4.000 ευρώ

Με το πρόσχημα επίσκεψης συγγενών τους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζαν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων. Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ. Εξιχνίαση 6 περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από διαμερίσματα στην πόλη της Νάουσας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ανδρών ηλικίας 59, 56, και 34 ετών, καθώς και  43χρονης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, με το πρόσχημα επίσκεψης συγγενικών τους προσώπων που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης, αρχικά εντόπιζαν τα διαμερίσματα που παραβίαζαν στην ευρύτερη περιοχή και μετά τη διάπραξη των κλοπών κατέφευγαν στο νοσοκομείο για να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Πιο αναλυτικά διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα ενεργώντας από κοινού με την παραπάνω μέθοδο, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 έως το Μάιο του 2016, διέπραξαν 6 διαρρήξεις και κλοπές από διαμερίσματα στην Νάουσα, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 4.030 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν παραβιάζοντας τις πόρτες ανέρχονται στα 1.200 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Απάντηση