ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Π.Γκυρίνης στο ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7:Κακόβουλα τα δημοσιεύματα.Διέπρεψε ο Δήμος στη κατάθεση μελετών.Αλλαγές θα γίνουν στο Διοικητικό σχήμα

Τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Π.Γκυρίνη φιλοξένησε το πρωί της Δευτέρας 16/1 η ενημερωτική εκπομπή ”ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ” του ΡΑΔΙΟ AVENA 97,7.

Αφορμή αυτής της επικοινωνίας,  δημοσιεύματα του τύπου που φέραν ως υπεύθυνο τον Δήμο για την καθυστέρηση έκδοσης άδειας κυκλοφορίας  στα οχήματα τύπου “press container”, που συνέπεια είχε να πληρώνει χρήματα ο Δήμος για 2 χρόνια περίπου για την μεταφορά των σκουπιδιών.

Ο Δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά όλα αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία θεώρησε και χαρακτήρισε ως κακόβουλα (υιοθετεί και η Αντιπολίτευση),λέγοντας ότι τα οχήματα αυτά αν και ανήκουν στον ΦΟΣΔΑ και ο φορέας αυτός έπρεπε να ενεργήσει για να ξεπερασθεί το νομικό κενό που υπήρχε.

Παρόλα αυτά τόσο ο Δήμος όσο και ο ίδιος πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση,κατάφεραν Τελικά κατ εξαίρει το υπουργείο να εκδώσει  την  άδεια κυκλοφορίας όπως και στην συνέχεια τα ασφαλιστήρια των οχημάτων να εκδοθούν στο όνομα του ΦΟΣΔΑ, αποδεικνύοντας για το που ανήκουν τα οχήματα και ποίος φορέας ήταν αρμόδιος για την έκδοσή τους.

Μάλιστα είπε ότι υπάρχει και η σχετική αλληλογραφία με τον εισαγωγέα των οχημάτων ”ΚΟΝΤΕΛΗΣ” και τις αρμόδιες αρχές που αποδεικνύουν τις ενέργειες του Δήμου για όσο δυνατόν γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος απάντησε για το κλείσιμο των σχολείων,για την έγκριση χρηματοδότησης από το πράσινο ταμείο,για τις κοινωνικές δομές του Δήμου αλλά και για τις μελέτες έργων που καταθέτει ο Δήμος για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και φυσικά για τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει στο διοικητικό σχήμα του Δήμου.

Η παγωνιά σε συνδυασμό με το χιόνι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων και σε καμία περίπτωση η οικονομία.Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα σχολείο χωρίς τουαλέτα είπε.

Εγκρίθηκαν 40000 ευρώ για να εκπονηθεί μελέτη για την καλύτερη μετακίνηση των πεζών.

Διέπρεψε ο Δήμος στη κατάθεση μελετών οι οποίες όλες εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Αλλαγές θα γίνουν.

Υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να προσφέρει.

Ότι ακούγεται έξω μην το πιστεύεται μόνο εγώ ξέρω και θα αποφασίσω.

Οι επιλογές θα είναι τέτοιες που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ήδη ισχυρή μηχανή του Δήμου.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους Κ.Ναλμπάντη, Σ.Τόκα, αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου που κατάφεραν να περιορίσουν στο ελάχιστο τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Απάντηση