ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βέροια – Δημοτικό Συμβούλιο: Μουδιασμένο ποδαρικό (βίντεο)

Το σχέδιο για “στρατηγική βιώσιμη αστική ανάπλαση” που θα κατατεθεί από το Δήμο στην περιφέρεια για χρηματοδότηση, ήταν το κύριο και μόνο θέμα που απασχόλησε περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο, στην πρώτη συνεδρίαση του 2017.

Το σχέδιο παρουσίασαν οι κ.κ. Γεωργιάδου και Κατσαβουνίδου  και ως χώρος εφαρμογής προτείνεται το λεγόμενο “ιστορικό κέντρο” της Βέροιας και οι περιοχές Προμηθέα και η παρόχθια περιοχή του Τριποτάμου.

Το κόστος φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ και φιλοδοξεί να πάει προέγκριση και μερίδιο από τα 21,8 εκατομμύρια ευρώ που είναι το συνολικό πρόγραμμα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Κατά τα άλλα η συνεδρίαση ξεκίνησε με το καθιερωμένο “ποδαρικό” και την κοπή της πίτας, αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προεδρείου και τις απόπειρες για χιούμορ από τον Δήμαρχο, εορταστική ατμόσφαιρα δεν υπήρξε.

Μουδιασμένες ευχές – που λέγονται για να λέγονται – και εμφανής νευρικότητα, καθώς επέρχεται ο Φεβρουάριος, που αναμένεται ιδιαίτερα ταραγμένος.

Στα θετικά της συνεδρίασης ήταν η από κάθε πλευρά αποδοχή και αναγνώριση ότι οι υπηρεσίες του Δήμου ενήργησαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω των καιρικών φαινομένων.

Επικεφαλείς των παρατάξεων (όσοι ήταν παρόντες) και δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο, ακολούθησαν το “τελετουργικό” των ημερών με ευχές.

Ο Αντώνης Μαρκούλης τις εξειδίκευσε περισσότερο ευχόμενος στον Δήμαρχο “καλή φώτιση” εν όψει της επιλογής των αντιδημάρχων και λοιπών, αλλά μάλλον δεν πήρε ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα που έθεσε για την απόφαση του κ. Βοργιατζίδη να επαναφέρει στη θέση του τον πρώην Γ. Γραμματέα του Δήμου.

Ο κ. Μαρκούλης ρώτησε τόσο για τους λόγους της απομάκρυνσης του, όσο και για τους λόγους της επανόδου του.

Ο Δήμαρχος Βέροιας απάντησε ότι η ανακοίνωση της τοποθέτησης του Γ. Γραμματέα θα γίνει όταν γίνε η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ και ότι ο ρόλος του θα είναι ενδιάμεσα στον Δήμαρχο και στις υπηρεσίες.

Όπως είπε, “κάποια πράγματα” δεν θα μπορεί να τα προλαβαίνει ο ίδιος και αυτά προφανώς θα τα προλαβαίνει ο Γ. Γραμματέας.

Πάντως πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα ο εκλεκτός της τέως, ανέλαβε άλλα καθήκοντα. Αυτά του μάρτυρα κατηγορίας, μαζί με τον κ. Βοργιατζίδη, σε αγωγή που κατέθεσε ο κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών κατά του Verianet.gr επειδή, λέει, θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή του από δημοσίευμα σχετικά με τη γέφυρα Κούσιου.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Βέροια Δημοτικό συμβούλιο Προ ημερήσιας διάταξης θέματα

Βέροια Δημοτικό συμβούλιο Ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις βιώσιμης ανάπτυξης

 

Verianet News

 

Απάντηση