ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Παιδικό θεατρικό και μικρασιατική παράδοση στην Αστερούπολη την Τετάρτη 28/12

Το «πάντρεμα» της παράδοσης με το «νέο» για μια ακόμη φορά πρωταγωνίστησε στην Αστερούπολη, στο Πλατύ.

Πρωταγωνιστές την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ήταν τα μικρά παιδιά (τιμώμενα κάθε χρόνο πρόσωπα) καθώς και η παράδοση που δεν θα πρέπει να χαθεί (και που όπως φαίνεται δεν θα χαθεί, όσο υπάρχουν άνθρωποι που την ζωντανεύουν σε κάθε ευκαιρία). Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, αυτό είναι γεγονός. Όμως ο πεζόδρομος Πλατέος ζωντανεύει κάθε απόγευμα και κάθε βράδυ, αφού εκατοντάδες είναι αυτοί που τον επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν κάποια από τις εκδηλώσεις της Αστερούπολης.

Η Τετάρτη ξεκίνησε με το γνωστό σε όλους πλέον πρόγραμμα και συνεχίστηκε με θεατρική παράσταση και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος. Οι μικροί ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί και κέρδισαν το χειροκρότημα γονέων, συμμαθητών και επισκεπτών.

%image_alt%

Στη συνέχεια στην Αστερούπολη εμφανίστηκε χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας. Το βιολί έδωσε το ρυθμό και μουσική και χοροί από τη Μικρασία πλημμύρησαν τον χώρο, θυμίζοντας πολλά στους πιο μεγάλους και δείχνοντας νέα πράγματα στους πιο μικρούς. Μια υπέροχη παρουσίαση χορών, από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.

%image_alt%

Προς το τέλος ήρθε η σειρά όλων να χορέψουν και να πιουν ένα κρασί, άλλωστε οι ημέρες τα… «επιβάλλουν» και τα δυο. Ο Γιάννης Μακεδόνας και οι μουσικοί που τον συνόδευαν ζέσταναν την ατμόσφαιρα και ο χορός και το τραγούδι κράτησε για πολύ. Παρά το κρύο, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια ήταν αυτά που έκλεισαν τη βραδιά της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2016.

%image_alt%

 

 

Απάντηση