ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης για την αποπληρωμή των οφειλόμενων στους ελεγκτές φυτοϋγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου

Σε επικοινωνία με τον  συντοπίτη μας  γενικό διευθυντή  της Οικονομικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τάκη Τσαγκαλίδη έλαβα την διαβεβαίωση ότι  η αποπληρωμή  των οφειλόμενων αμοιβών  στους ελεγκτές φυτοϋγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου   των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε Ημαθίας, αλλά και όλης της χώρας θα γίνει στις αρχές του 2017.

Δυστυχώς δεδουλευμένα ετών, που αφορούν υπερωριακές απασχολήσεις των ελεγκτών ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, δεν αποδίδονται από την κεντρική διοίκηση, αν και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις  στις οποίες ασκούνται οι έλεγχοι εξαγωγής ή εισαγωγής νωπών προιόντων τα καταβάλλουν την ίδια μέρα μέχρι τελευταίας δεκάρας!

Προαπαιτούμενο διόρθωσης αυτής της στρέβλωσης είναι η αλλαγή της αγκυλωτικής νομοθεσίας.

Σε αυτό το επίπεδο καλώ τους ασκούντες νομοθετικό έργο στην Βουλή των Ελλήνων να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την κατάθεση σχεδίου νόμου.

Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες κρίσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία να μην επιλύεται ένα τέτοιο ζήτημα, με αποτέλεσμα δικαίως να απέχουν οι ελεγκτές από υπερωριακές εργασίες, πλήττοντας έτσι τον μοναδικό εναπομείναντα συναλλαγματικό «πνεύμονα» της πατρίδας μας. Τον πρωτογενή τομέα.

 

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Απάντηση