ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βέροια: Μόνο το ΠΑΜΕ πήγε απεργία – Μόνο οι ‘συνήθεις ύποπτοι’ στην άλλη συγκέντρωση (βίντεο)

Οι “συνήθεις ύποπτοι”, και αυτοί όχι όλοι ενδεχομένως, επιχείρησαν να διαμορφώσουν μια απεργιακή κινητοποίηση στη Βέροια, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, των συλλόγων Εκπαιδευτικών Ημαθίας και της attack Βέροιας ανταποκρίθηκαν μετρημένοι σε μια ακόμη απόπειρα που καταγράφηκε με ισχνή συμμετοχή, εγείροντας ακόμη μια φορά προβληματισμούς για τη λογική αυτών των κινητοποιήσεων και το κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν ουσιαστικά ή απλώς αποτελούν “ημερομηνίες” ενός “απεργιακού καλενταριού”…

Ένα πανό που υπήρχε αναρτημένο στην πλατεία Δημαρχείου υποδήλωνε το κλίμα της ημέρας, ενώ δεν έλειψαν και οι… απεργιακές “σέλφι”, καθώς εμφανίστηκαν κάποια άτομα με ένα πανό, το ξεδίπλωσαν, βγήκαν φωτογραφία, το ξαναδίπλωσαν κι έφυγαν!!!!

Στη σύντομη “τελετή”, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Θόδωρος Κακαγιάννης διάβασε κείμενο για την απεργιακή συγκέντρωση και οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν… ησύχως.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και η γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ (με την εκπαιδευτική ιδιότητα) όπως και τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Στον αντίποδα, δυναμική και σαφώς μαζικότερη ήταν η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ωρολογίου, συμμετείχαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, η ΟΓΕ και άλλοι φορείς.

Μετά την ομιλία οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία.

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κέντρο Βέροιας επέλεξε να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Verianet News

Απάντηση