ΑΡΘΡΑΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιάντσιος Ιωάννης: Η Πανδημία είναι ταξική τελικά?? 

Γιάντσιος Ιωάννης: Η Πανδημία είναι ταξική τελικά?? 

Ας δούμε τι λέει το αμερικανικό περιοδικό Forbes και της ελβετικής τράπεζας Crédit Suisse.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι δισεκατομμυριούχοι είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τη 18η Μαρτίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία βασίζεται στα δεδομένα του αμερικανικού περιοδικού Forbes και της ελβετικής τράπεζας Crédit Suisse!!

Ενώ οι φτωχότεροι θα χρειαστούν πάνω από δέκα χρόνια για να συνέλθουν από τον οικονομικό αντίκτυπο» της υγειονομικής και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζει η ΜΚΟ Oxfam στην έκθεσή της, η οποία δημοσιοποιείται την ημέρα που ξεκινούν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Τι δεν καταλαβαίνουμε.. Δεν είμαστε πια όπως πριν…. ας το ξεχάσουμε. Τι πρέπει να γίνει;

Πρώτον: «Η κρίση που έχει δημιουργηθεί λόγο κορωνοϊού, πρέπει να αποτελέσει σημείο καμπής ως προς τη φορολογία των πλουσιότερων ανθρώπων και των μεγάλων επιχειρήσεων», άμεσα.. δεν μπορεί αυτοί να γίνονται πλουσιότεροι και οι υπόλοιποι να φτωχότεροι.

Δεύτερον: Να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τους πλουσιότερους και να μειωθούν στους φτωχούς άμεσα.

Να βοηθήσουν οικονομικά τις μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις άμεσα.

Να δοθούν γενναία επιδόματα στους εργαζομένους και άνεργους που έφτασαν στην λιμοκτονία!!

Και να βάλουν φρένο τις φαρμακευτικές εταιρίες που κάνουν τεράστια κέρδη σε βάρος του πληθυσμού. Μην ξεχνάμε πως οι ισχυροί, οι πλούσιοι είναι πίσω από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Και ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του «λαγού» των φαρμακευτικών εταιριών (άκου πιστοποιητικό εμβολίου!!), και να σκύψει στα προβλήματα των Ελλήνων που καταστρέφονται… Δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι, ούτε υποζύγια… Ας διαβάσει το ποίημα «ο κυρ Μέντιος»..

Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας, να είναι ποιο προσεχτικός και δίκαιος και υπέρ των πολλών επιχειρήσεων που «στενάζουν» στην ανέχεια τους, όταν διαχειρίζεται χρήματα της Ε.Ε. που δόθηκαν για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και βρέθηκαν στις μεγάλες …έλεος κ. Τζιτζικώστα, Έλληνες πολίτες είναι όλοι..

Γιάντσιος Ιωάννης – Δικηγόρος Σερρών, 6976639687

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

 

 

 

Απάντηση