ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιάντσιος Ιωάννης  «Αυξήσεις!» αντί για μειώσεις στα Διόδια μες το νέο σύστημα χιλιομετρικής απόστασης 

Γιάντσιος Ιωάννης  «Αυξήσεις!» αντί για μειώσεις στα Διόδια μες το νέο σύστημα χιλιομετρικής απόστασης 

Αριθ. οικ.27840/ΦΝ393/2018 ΦΕΚ. 25-05-2020

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση  το κόστος διοδίων της Εγνατίας Οδού έχει αυξηθεί από περίπου 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο σήμερα σε 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τα Ι.Χ. Σημειώνεται ότι στους υπόλοιπους οδικούς άξονες με συμβάσεις παραχώρησης η χρέωση είναι σήμερα 0,062 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Βλέπουμε να «γιορτάζει» ο κ. Υπουργός, ότι τώρα μπορούμε να κυκλοφορούμε άνετα στην Ολυμπία οδός και στην Εγνατία οδό κλπ και θα πληρώνουμε μόνο ότι χιλιόμετρα κάνουμε.

Μάλιστα, ας κάνουμε τον υπολογισμό μιας διαδρομής από Κατερίνη Θεσσαλονίκη για να δούμε τι γιορτάζουν.

Η απόσταση είναι 70 χιλιόμετρα.

Σήμερα  έχει δύο (2) διόδια: α)  Μάλγαρα 1,20 ευρώ, β) Αιγίνιο 2,2 ευρώ = 3,4 ευρώ.  Με την χιλιομετρική απόσταση που είναι 70 χιλ. Χ 0,062 ευρώ = 4,34 ευρώ!!

Εάν το σύστημα αυτό έρθει στην Εγνατία οδό, με τα σημερινά δεδομένα θα διαμορφωθούν τα εξής:

Σήμερα Θεσσαλονίκη – Βέροια έχει ένα (1) διόδια: α)  Μάλγαρα 1,20 ευρώ = 1,2 ευρώ.  Με την χιλιομετρική απόσταση που είναι 72 χιλ. Χ 0,04 ευρώ = 2.88 ευρώ!!

Σήμερα Θεσσαλονίκη – Σέρρες έχει ένα (1) διόδια: α) Στρυμονικό 1,00 ευρώ = 1,0 ευρώ.  Με την χιλιομετρική απόσταση που είναι 80 χιλ. Χ 0,04 ευρώ = 3.20 ευρώ!!

Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τα εγκαίνια, προς τι η χαρά!! Επειδή θα πληρώνουμε περισσότερα… Αυτό το σύστημα το χιλιομετρικό θα έχει κάποιο ελάχιστο όφελος μόνο σε κάποια κοντινή απόσταση, το οποίο θα είναι τόσο αμυδρό και ανεπαίσθητο που δεν θα το καταλαβαίνουμε..

Τώρα….. εν μέσω της μακροχρόνιας αυτής καραντίνας, που λυγίζει τα νοικοκυριά, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οι οικογένειες έχουμε και αυξήσεις στα διόδια μπορεί να θεωρηθεί σύννομο!!

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Γιάντσιος Ιωάννης

Δικηγόρος Σερρών-εκπρόσωπος

 

 

 

 

 

 

Απάντηση