ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Δεν θα δέχεται κρούσματα κορωνοϊού ως τις 21 Αυγούστου το ΑΧΕΠΑ

Δεν θα δέχεται κρούσματα κορωνοϊού ως τις 21 Αυγούστου το ΑΧΕΠΑ

Εξελίξεις μετά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε υγειονομικούς στην Α’ Παθολογική του ΑΧΕΠΑ – Ποια νοσοκομεία ορίζονται πλέον σαν υπεύθυνα για τη νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19 στην  3η και 4η ΥΠΕ

Αλλαγές στα οριζόμενα ως νοσοκομεία αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό έφεραν τα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας απολύμανσης του συγκεκριμένου νοσοκομείου αποφασίστηκε ότι μέχρι και τις 21/8 δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 προς νοσηλεία.

Όλοι οι εργαζόμενοι της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναβλήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία και διαγνωστικές εξετάσεις προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Περαιτέρω, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

 

Απάντηση