ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η μάσκα, η ειρωνεία του νεαρού και η άμεση επέμβαση του αστυνομικού με λαβή (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Η μάσκα, η ειρωνεία του νεαρού και η άμεση επέμβαση του αστυνομικού με λαβή (βίντεο)

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ακινητοποιηθεί ένας νεαρός που μπήκε χωρίς μάσκα στον σιδηροδρομικό σταθμό της ΘΣΝ στη Θεσσαλονίκη, ο φοιτητής ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό.

Ο νεαρός φοιτητής μπήκε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρίας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και φόρεσε.

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσαν ο ίδιος και οι τρεις φίλοι του, ένας αστυνομικός του έκανε παρατήρηση γιατί είχε ανεβάσει τα πόδια του στην καρέκλα.

Ο νεαρός αρχικά τον αγνόησε, ενώ, όπως παραδέχεται, ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό όταν ρώτησε την ηλικία του και έπειτα σηκώθηκε για να βγει έξω να καπνίσει.

«Ερχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει “δεν πας πουθενά”. Αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χαστούκισε. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου. Κακώς ειρωνεύτηκα αλλά ήταν αυτός λόγος να με χτυπήσουν;» αφηγείται ο νεαρός.

«Έκανα λάθος που συμπεριφέρθηκα έτσι, ειρωνεύτηκα, όμως ήταν λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο» τονίζει ο 19χρονος.

Ο αστυνομικός που τελικά τον συνέλαβε δήλωσε πως ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση τον εξύβρισε και πως τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση, ενώ μάλιστα αθωώθηκε και είναι πιθανό να κινηθεί και νομικά.

Τι απαντά η Ελληνική Αστυνομία

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν για το περιστατικό: «Αρχικά ο νεαρός αντέδρασε με ειρωνεία στη σύσταση των αστυνομικών να κατεβάσει τα πόδια του από κάθισμα. Συνέχισε να τους προσβάλει λεκτικά και ήταν ιδιαίτερα προκλητικός. Αντέδρασε όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα. Υπέστη την απαραίτητη βία προκειμένου να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, καθώς διαρκώς αντιδρούσε στην προσαγωγή του».

 

Απάντηση