ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν μάσησε τα λόγια του ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Σάκης Πίππας:Δεν βλέπω να ανάβει το καμίνι.Ευθύνες σε πολιτικό κόσμο, επενδυτή και εργαζόμενους.(Βίντεο)

Δεν μάσησε τα λόγια του ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Σάκης Πίππας:Δεν βλέπω να ανάβει το καμίνι.Ευθύνες σε πολιτικό κόσμο, επενδυτή και εργαζόμενους.

Δεν συναινώ με το να φύγει το εργοστάσιο από εδώ,είπε ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Σάκης Πίππας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή ”ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ” του ράδιο AVENA 97,7 το πρωί της Τρίτης 21/1

Αφορμή της συνέντευξης τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην βιομηχανία ζάχαρης και η πρόθεση του επενδυτή να λειτουργήσει το εργοστάσιο των Σερρών και όχι αυτό του Πλατέος το οποίο ήταν η αρχική επιλογή.

Ο επενδυτής την προηγούμενη ημέρα είχε συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών στο εργοστάσιο Πλατέος όπου τους ανακοίνωσε την απόφασή του.

Είπε λοιπόν ο πρόεδρος.

Για το εργοστάσιο Πλατέος που οι εγκαταστάσεις του και τα μηχανήματα του βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση όπως ισχυρίζεται ο επενδυτής.

Το εργοστάσιο δούλεψε πριν ένα χρόνο και μπορεί να απορροφήσει ποσότητες Παραγωγής από όλη την Ελλάδα.

Ότι το εργοστάσιο σήμερα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση υπεύθυνοι είναι οι εργαζόμενοι πού εργαζόταν εκεί μέσα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το εργοστάσιο Πλατέος να μη λειτουργήσει και αυτό θα πρέπει  να το ακούσει πολύ καλά όλο το πολιτικό σύστημα της Ημαθίας, Πέλλας,Πιερίας και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τον επενδυτή που ισχυρίζεται ότι χρειάζονται 15 εκατομμύρια για να λειτουργήσει το εργοστάσιο Πλατέος και 5 των Σερρών

Πώς είναι δυνατόν να θέλει 15 εκατομμύρια για να λειτουργήσει, όταν η τράπεζα για ολόκληρο το εργοστάσιο το κοστολογεί με αυτήν την τιμή?Το εργοστάσιο Πλατέος έχει την διπλάσια δυναμικότητα από αυτήν των Σερρών.

Για τον επενδυτή και εάν εξήγγειλε  την τιμολογιακή του πολιτική.

Αρνήθηκε να μας εξαγγείλει την τιμολογιακή του πολιτική λέγοντας μας ότι θα πρέπει να αλλάξει η διοίκηση της επιχείρησης και μετά να εξαγγείλει τον τρόπο λειτουργίας και με ποιες τιμές θα παραλάβει.

Απάντησε έμμεσα και στον Υπουργό ανάπτυξης κ Γεωργιάδη, που είπε ότι ”το καμίνι θα ανάψει” λέγοντας εγώ δεν βλέπω κανένα καμίνι να ανάβει.Υπονοώντας φυσικά ότι το εργοστάσιο δεν θα λειτουργήσει.

Έχουμε κάνει μεγάλες θυσίες εμείς οι τευτλοπαραγωγοί με αποκορύφωμα αυτήν του 2019 που έχουμε αφήσει την παραγωγή μας στα χωράφια.Ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί και δεν ξέρουμε από την συνδεδεμένη τι ποσό θα πάρουμε.

Απάντηση