ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Το νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά», είπε απευθυνόμενος στα 16 μέλη της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, θα έχει 13 Αντιπεριφερειάρχες, εκ των οποίων οι επτά τοπικοί (ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα) και οι έξι θεματικοί (με ευθύνη όλη την Κεντρική Μακεδονία). Για πρώτη φορά υπάρχουν και τρεις Τομεάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν συγκεκριμένο αντικείμενο ο καθένας, για όλη την Κεντρική Μακεδονία σε τρεις τομείς αιχμής για τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στις αρχαιρεσίες του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής και Μητροπολιτικής Επιτροπής χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικό γεγονός ότι το τριήμερο αυτό, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν, υπήρξε εξαιρετική επικοινωνία, πολύ καλή συνεργασία και πνεύμα σύνθεσης και συνεννόησης των παρατάξεων και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Υπήρξαν ευρύτερες πλειοψηφίες, καταγράφηκαν φυσικά και διαφωνίες, όμως επικράτησε το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ευθύνης που όλοι ανεξαιρέτως έχουμε αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μας. Σε αντίθεση με πρακτικές όξυνσης ή πόλωσης ή με τη λογική της σύγκρουσης για τη σύγκρουση, η νοοτροπία που επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένα θετικό και αισιόδοξο γεγονός. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαμόρφωση ευρύτερων συνεργασιών και συναινέσεων, γιατί πάνω και πρώτα απ’ όλα βάζουμε τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας, γιατί έτσι πετυχαίνουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και κατακτούμε πιο γρήγορα τους στόχους μας. Πραγματικός μας αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα, διαρκής μας στόχος

Απάντηση