ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Προκήρυξη διεξαγωγής εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2018 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής,  Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  «Προκήρυξη διεξαγωγής εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2018 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής,  Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής».

 

 

Ανακοινώνεται ότι: προκηρύσσεται η διεξαγωγή εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2018 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Μαΐου 2018 για τα επίπεδα:

 

α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test),  στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις  γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

γ) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις  γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

 

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 έως και την Τρίτη 3 Απριλίου 2018, ώρα 15:00.

 

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρισης, το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov.gr και θα οριστικοποιούνται στις ΔΙ.Δ.Ε. έως και την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

 

Οι σχετικές με τις εξετάσεις πληροφορίες θα παρέχονται στους υποψήφιους από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ www.minedu.gov.gr, καθώς και από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απάντηση