ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πωλούσε λάδι αμφίβολης ποιότητας στην Πέλλα

Από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος Έλληνας δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια πλανόδιου πωλητή, αλλά ούτε και τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά που να δείχνουν την προέλευση και το είδος του εμπορεύματός του

Μια καταγγελία από έναν περαστικό οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Γιαννιτσών στον κόμβο Μελισσίου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στην Πέλλα, όπου είχε σταθμεύσει το Ι.Χ. Αυτοκίνητό του ένας νεαρός πλανόδιος πωλητής που διέθετε προς πώληση λάδι.

Από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος Έλληνας δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια πλανόδιου πωλητή, αλλά ούτε και τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά που να δείχνουν την προέλευση και το είδος του εμπορεύματός του, το οποίο ο ίδιος πλάσσαρε ως “αγνό παρθένο ελαιόλαδο”. Έτσι, τα 13 δοχεία με συνολικά 65 λίτρα λαδιού που διέθετε προς πώληση κατασχέθηκαν μαζί με το αυτοκίνητο και 250 ευρώ που είχε ήδη βγάλει από τις πωλήσεις.

Ο 28χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών που του άσκησε δίωξη για παράνομο εμπόριο, ενώ δείγμα του λαδιού εστάλη για χημική εξέταση στα εργαστήρια της Αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθούν η σύνθεσή του και αν είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Απάντηση