ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Το 9ο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας έρχεται 19-24 Ιουνίου

Το 9ο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας έρχεται 19-24 Ιουνίου

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, αναβαθμισμένο, διευρυμένο, ξεχωριστό! Για πρώτη φορά από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου 2023, τρία σημεία, επτά ημέρες, ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλαπλές θεματικές και εκδηλώσεις.

Η 9η χρονιά του Φεστιβάλ αποτελεί έναν σημαντικό κόμβο για την εξέλιξή του, καθώς διευρύνεται δομικά χτίζοντας δυναμική ταυτότητα. Ο κινηματογράφος, το περιβάλλον και οι εξελίξεις της κοινωνικής πραγματικότητας, αποτελούν τους σταθερούς θεματικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους οικοδομούνται όλες οι εκδηλώσεις. Για 3η χρονιά, ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ αποτελεί το ιστορικό κτήριο της πόλης, το Κονάκι της Αλεξάνδρειας. Ένα ιστορικό μνημείο για την αναγνώριση του οποίου, ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μην καταρρεύσει στην ιστορική λήθη.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ εστιάζει στο ζήτημα τουΠεριβάλλοντος, ως μία ειδική θεματική του προγράμματος. Αυτή η προσπάθεια στοχεύει στην ανάδειξη του “φλέγοντος” αυτού ζητήματος, καθώς και στην αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και δρούμε για τον πλανήτη, το μέλλον μας. Ειδικότερα, θα προβληθούν 6 ταινίες για το Περιβάλλον και θα πραγματοποιηθούν δράσεις/εκδηλώσεις προς το “μηδενικό αποτύπωμα”. Συγχρόνως, η λειτουργία του Φεστιβάλ αλλάζει σταδιακά, σύμφωνα με πιο βιώσιμα πρότυπα.

Το πρόγραμμα φτιάχτηκε για να προσφέρει μία αυθεντική εμπειρία κινηματογράφου, με ονειρική διάθεση αλλά και κοφτερή ματιά επάνω στην κοινωνική πραγματικότητα.

 

Απάντηση