ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Η ΚΕΔΑ δεν μας συμπαραστάθηκε” απάντηση Πολιτιστικού Συλλόγου Καμποχωρίου για τη μη συμμετοχή του στη γιορτή της πίτας

“Η ΚΕΔΑ δεν μας συμπαραστάθηκε” απάντηση Πολιτιστικού Συλλόγου Καμποχωρίου για τη μη συμμετοχή του στη γιορτή της πίτας

Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί αναδημοσίευση ανάρτησης από την σελίδα στο Facebook “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Γιατί δεν πήραμε μέρος στην εκδήλωση!
Από την αρχή της εκδήλωσης του Δήμου Αλεξάνδρειας “ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ “, η μάνα μου, συγγενείς, γυναίκες του χωριού μου, ετοιμάζαμε πίτες για αυτήν την γιορτή. Μετά την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμποχωρίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ η διαδικασία της πίτας ήταν για μας μια υποχρέωση προς τον Δήμο μας και τους δημότες να συμμετέχουμε σε όλο αυτό. Μάλιστα ήμασταν από τους συλλόγους που όταν μας ζητήθηκε να φέρουμε κι έναν άλλο σύλλογο από άλλη περιοχή καλέσαμε τον Σύλλογο “Η ΣΕΛΤΣΑ” απο την Εράτυρα Κοζάνης για να φέρουν κι αυτοί πίτες και εδέσματα της περιοχής τους. Για μας ήταν κούραση αλλά και χαρά όταν δεχόμασταν τα συγχαρητήρια
απο τον κόσμο για την προσφορά μας.

Απο το 2008 μέχρι και το 2019 που σταμάτησαν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ο Σύλλογός μας έδινε πάντα το παρών. Οι πίτες που κάναμε ξεπερνούσαν πολλές φορές τις 35 με 40 γιατί θέλαμε να γευτούν περισσότεροι κάτοικοι τις Σπανακόπιτες, τις Πρασόπιτες, τις Κολοκυθόπιτες, τις Ριζόπιτες, τις Μελιτζανόπιτες, τα Τυρόψωμα, τα αλμυρά και τα γλυκά Κέικ. Τα τελευταία χρόνια η γιορτή αυτή από μέρους της ΚΕΔΑ, λυπάμαι που το λέω, δεν εστιάζει στις πίτες και στα εδέσματα αλλά περισσότερο σε πια φίρμα θα φέρει. Στους συλλόγους δίνουν 3 κιλά αλεύρι. Εμείς εκτός απο το αλεύρι που φυσικά δεν φτάνει αναγκαζόμαστε να βάζουμε χρήματα για να μοιράσουμε υλικά στις γυναίκες που θα κάνουν τις πίτες. ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ γιατί η διοίκηση της ΚΕΔΑ δεν μας συμπαραστάθηκε αλλά και δεν μας βοήθησε στην πρώτη μεγάλη μας εκδήλωση μετά τον κορονοιό. Η προσφορά σε ήχο που ζητήθηκε τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εκδήλωσή μας δεν έγινε δεκτή γιατί λέει: δεν πήρατε αυτόν που μας είπατε στον ήχο αλλά πήρατε άλλον. Απαντάμε; Εσείς αυτόν που είπατε στον ήχο πληρώστε, ποιο πρόβλημα υπάρχει; Ας δίνατε αυτά που μπορούσατε δεν ζητήσαμε τίποτα παραπάνω. Μήπως δεν είχαμε ήχο ;;;; Δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι με το ΔΣ μας φέρθηκε υποτιμητικά, απαξιωτικά και εχθρικά θα έλεγα και ο διάλογος ήταν μονόλογος. Δεν ξέρω με πια λογική η ΚΕΔΑ κάνει εξαιρέσεις. Εμείς που παλεύουμε αφιλοκερδώς να κάνουμε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα μικρά πλέον χωριά μας και να προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε τον πολιτισμό μας δεν θα έπρεπε να γινόμαστε αντικείμενα των προσωπικών η των αντιπαθειών του κάθε Αιρετού που έχει ένα αξίωμα. Ευτυχώς η ιδιωτική πρωτοβουλία τουλάχιστον δεν μένει αδιάφορη και στηρίζει τους συλλόγους. Οι σύλλογοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισάξια και ο καθένας να παίρνει αυτό που πρέπει ανάλογα με την εκδήλωση που θα κάνει. Όποιος έχει άλλη άποψη για το τελευταίο σχόλιο μας νομίζω δεν ανήκει στην κατηγορία των εθελοντών και των ανθρώπων που τρέχουν για το κοινό καλό στην κοινωνία μας.

Απάντηση