ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ό,τι θες να μάθεις για τον κορωνοϊό (βίντεο)

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Ό,τι θες να μάθεις για τον κορωνοϊό (βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ η εκδήλωση «Κορωνοϊός Τώρα! Από την Α στην Ο. Εμβολιασμοί, ενήλικες, έγκυες, παιδιά» την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής διαζώσης και διαδικτυακά. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Σαρόγλου – Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.Α) του Δήμου Νέας Προποντίδας, ο Χρήστος Δημητριάδης – Αρχισυνάκτης της εφημερίδας «Θέμα της Χαλκιδικής» και ο Φίλιππος Γκανούλης – Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης Οικολογία-Πράσινη Λύση.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Θάλεια Ρούσσου – Ρευματολόγος, Νοσοκομείο Queens, Λονδίνο, Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαικό Πράσινο Κόμμα, ο Χρήστος Παπαστεργίου – Ακτινολόγος, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Καρανταγλής – Παιδίατρος, Πολύγυρος / Θεσσαλονίκη, και ο Θεοδόσιος Αργυρούδης – Γυναικολόγος στη Χίο. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δομήνικος Χρυσίδης – Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των ΟΠ, Οργανωτικός Γραμματέας του Μεσογειακού Δικτύου των Ευρωπαίων Πράσινων.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα προέλευσης και εξέλιξης του ιού, μέτρων που ελήφθησαν από τις αρχές σε διάφορες φάσεις, διαθέσιμες θεραπείες και εμβολιασμοί. Απευθυνόμενοι ιδιαίτερα στους «προβληματισμένους» συμπολίτες μας και τις ανησυχίες και ενδοιασμούς που φαίνεται να έχουν περί του εμβολιασμού, οι διαπρεπείς ομιλητές αναφέρθηκαν σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηθικής, αβεβαιότητας για όσα δεν γνωρίζουμε (ακόμη για τα εμβόλια) και βεβαιότητας για όσα ξέρουμε πλέον από έρευνες και στατιστικά δεδομένα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες, όπως τα παιδιά και τις εγκύους. Κοινός παρονομαστής των ομιλητών ήταν ότι μπορεί κάποιοι συμπολίτες μας να «κλείνουν τα αυτιά τους» στις απαντήσεις που παρέχει η επιστήμη, όμως ο κορωνοϊός υπάρχει και ο εμβολιασμός είναι το καλύτερο όπλο που διαθέτουμε σήμερα.

Η επιτυχία της εκδήλωσης αποδεικνύει ότι ο δημόσιος διάλογος για την υγεία όπως γίνεται μέχρι τώρα είναι ανεπαρκής και πρέπει να γίνει πολύ πιο συστηματικά και άμεσα. Χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο και δίκαιο σχέδιο για το μέλλον της δημόσιας υγεία, ένα ισχυρότερο σύστημα υγείας, και να χτίσουμε αντοχές ως κράτος, οικονομία και κοινωνία σε κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία τους χορηγούς επικοινωνίας: Την καθημερινή εφημερίδα «Χαλκιδική», την εβδομαδιαία εφημερίδα «Θέμα της Χαλκιδικής» και το halkidikipost.gr και μεταδόθηκε ζωντανά από το Avena.gr.

 

Απάντηση