ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγωδία στην Άρτα: Το πάθος για το κυνήγι και η μοιραία κατάληξη – Θρήνος για τον 33χρονο, αγωνία για τον 16χρονο

Τραγωδία στην Άρτα: Το πάθος για το κυνήγι και η μοιραία κατάληξη – Θρήνος για τον 33χρονο, αγωνία για τον 16χρονο

Η κατάστασή του 16χρονου έχει σταθεροποιηθεί μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο – Τι λένε οι συγγενείς στο protothema.gr
Το κυνήγι για τον 33χρονο Γιώργο ήταν ένα πάθος στο οποίο είχε εντρυφήσει από πολύ μικρή ηλικία, όπως όλα σχεδόν τα αγόρια της ευρύτερης οικογένειάς του. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος προσπαθούσε μαζί με τους πρεσβύτερους της οικογένειας να μυήσουν και τον 16χρονο ανιψιό του, ο οποίος από λάθος εκτίμηση πάτησε τη σκανδάλη και τον σκότωσε όταν τη δεύτερη ημέρα του χρόνου βγήκαν στα βουνά της Άρτας για αγριογούρουνα.

Οικοδόμος στο επάγγελμα ο Γιώργος αρκετά αγαπητός στην τοπική κοινωνία η οποία γνώριζε για τη μεγάλη του αγάπη, το κυνήγι. Συντετριμμένος ο πατέρας του 16χρονου και αδελφός του 33χρονου ο οποίος είδε τον αδελφό του νεκρό και τον γιο του να έχει αυτοπυροβοληθεί.

Ο 33χρονος Γιώργος


Ο θείος του 33χρονου που έχασε τη ζωή του στο κυνήγι, ανήμπορος να πιστέψει αυτή την τραγωδία, μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε: «Ήταν ανιψιός μου, του αδερφού μου ο γιος, ο Γιώργος που πέθανε. Το άλλο το παιδί είναι στην εντατική, σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί περιμένουν να περάσουν τα δύο πρώτα 24ωρα για να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τον Γιαννάκη μας. Υπάρχει βέβαια μια αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του αλλά είμαστε όλοι συγκρατημένοι και παγωμένοι από αυτή την τραγωδία», λέει στο protothema.gr ο θείος του αδικοχαμένου Γιώργου και συνεχίζει:

«Μας ήρθαν τα πάνω κάτω από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν ήμουν σε αυτή την παρέα εγώ, ήμουν με άλλη παρέα πάνω στα ορεινά. Μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς ο πατέρας του Γιάννη, το κατάλαβε αμέσως ότι κακό συνέβη κι έτρεξε αμέσως. Έριξε την τουφεκιά το παιδί κι έτρεξε ο πατέρας να σώσει τον γιο του. Τράβηξε τη σκανδάλη ο Γιάννης κι ο πατέρας δεν τον πρόλαβε, δυστυχώς. Μακάρι να τα καταφέρει ο Γιάννης μας γιατί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο αδερφός μου. Κι η μητέρα του Γιάννη είναι έγκυος, περιμένει το τρίτο παιδί της οικογένειας και είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Ο Γιώργος μας έφυγε, τουλάχιστον να τα καταφέρει ο Γιάννης μας γιατί δεν θα το αντέξουμε. Το κυνήγι για εμάς ήταν η μεγάλη μας αγάπη, από μικρά παιδιά πηγαίνουμε στα βουνά και κυνηγάμε. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι αυτό το πάθος θα γινόταν θρήνος», καταλήγει στο protothema.gr o θείος του 16χρονου.

Σοκαρισμένος ένας άλλος θείος ο κ. Σωτήρης Κάτσιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την τοπική ιστοσελίδα Arta2day ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολη η ώρα. Το παιδί προσπαθεί να αποφύγει τον κίνδυνο. Να περάσει η σημερινή μέρα και η αυριανή και βλέποντας και κάνοντας. Ο πατέρας του μικρού πήγε και τους βρήκε, αλλά τι να λέμε τέτοια ώρα. Ήταν μεγάλη παρέα, που πήγαν».

Ενθαρρυντικά είναι, πάντως, τα πρώτα μηνύματα που φτάνουν για την κατάσταση υγείας του 16χρονου στην Άρτα που σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονου θείο του, την ώρα του κυνηγιού, και μετά αυτοπυροβολήθηκε. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο ενώ ευελπιστούν τις επόμενες 48ωρες πιθανόν να γίνει αποσωλήνωση. Οι χειρούργοι έχουν αφαιρέσει το 1/3 του ενός πνεύμονα, ενώ τα σκάγια ήταν 2,3 χιλιοστά από την καρδιά.

πηγή

 

Απάντηση