ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι «προβλέψεις»-φιάσκο της ΕΜΥ και η «συγγνώμη» του Θοδωρή Κολυδά για τα όσα απίστευτα μεταδίδει

Οι «προβλέψεις»-φιάσκο της ΕΜΥ και η «συγγνώμη» του Θοδωρή Κολυδά για τα όσα απίστευτα μεταδίδει

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 10/12/2021, 19.49): Το θέμα των απαράδεκτα λανθασμένων καιρικών προβλέψεων της ΕΜΥ, είτε με τις τερατολογίες και τα «έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρικών συνθηκών» από την μία ή την αποτυχία στην πρόβλεψη επερχόμενων κακοκαιριών, με αποτέλεσμα την γενικότερη οικονομική και κοινωνική απορρύθμιση, αναφύεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Θεόδωρος Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου.

Αρχικά υπήρξε μία χθεσινή πρόβλεψη της ΕΜΥ που ξεκινούσε να ισχύει από αύριο Κυριακή και μιλούσε για «χιόνια και καταιγίδες» σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Όλα αυτά στον απόηχο της, γενικά αποτυχημένης, καιρικής πρόβλεψης για το τριήμερο, όπου χθες το 80% της Ελλάδας είχε ηλιοφάνεια και κάποιοι είχαν προβλέψει «καταιγίδες του Νώε» και σήμερα, εκτός από κάποιες βροχές στα βορειοδυτικά και τις συνήθεις πλημμύρες δρόμων (η χώρα, απλά έχει πλέον μηδενικές, για σύγχρονο κράτος, υποδομές και ακόμα και μια βροχή την πνίγει) δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο.

Η θερμοκρασία υψηλή για την εποχή και οι άνεμοι και το ψιλόβροχο δεν ήταν αρκετοί, στην υπόλοιπη Ελλάδα να δικαιολογήσουν την «καταστροφή».

Ήταν όμως αρκετή η πρόβλεψη για να ερημώσει περαιτέρω το λιανεμπόριο, να πέσει η ήδη κατεστραμμένη εστίαση επιπλέον κατά 50% και όλα αυτά δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα!

Χθες ο Θεόδωρος Κολυδάς, βλέποντας την πρόβλεψη που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από Κυριακή για… Πέμπτη (!) ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει για «απαράδεκτη πρόγνωση πολλών ημερών» και να ζητήσει «προσωπικά συγγνώμη».

Μάλιστα, έσπευσε να διαμηνύσει πως: «θα ακολουθηθούν οι διοικητικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο» για τους υφισταμένους του.

Η πρόγνωση που εξόργισε τον Θ. Κολυδά ξεκινούσε από την Κυριακή έως την προσεχή Πέμπτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη θα υπάρξουν, χιόνια, βροχές και καταιγίδες, αλλά και… διαστήματα ηλιοφάνειας

Σε μια χώρα που «έχει βαρέσει διάλυση» πολύ πριν την έλευση του Covid-19, ακούγεται λογικό ακόμα και η ΕΜΥ να εκδίδει «παπάτζες» που τα φιλοκυβερνητικά, ειδικά, ΜΜΕ τις προβάλουν για να καταδείξουν την «ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία»!

 

Απάντηση