ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Γιάντσιος Ιωάννης: Μια σύγκριση του ΦΠΑ, της ακρίβειας και τους μισθούς της χώρας μας με την Ευρώπη

 Γιάντσιος Ιωάννης: Μια σύγκριση του ΦΠΑ, της ακρίβειας και τους μισθούς της χώρας μας με την Ευρώπη

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε μια συζήτηση και επιβλήθηκε μια αύξηση σε όλα τα επίπεδα της διαβίωσης μας, με μεγάλη ακρίβεια στα απαραίτητα προϊόντα της καθημερινής μας διαβίωσης.

Ξεκίνησαν άπειρες δικαιολογίες (αύξηση ναύλων!, αύξηση καυσίμων!, έλλειψη αγαθών! Κλπ) για να δικαιολογήσουν την αύξηση και την θησαύριση των ισχυρών εταιριών και οι κυβερνήσεις να το αποδέχονται.

Μάλιστα στην χώρα μας, η πλασματική αυτή αύξηση, ενισχύει οικονομικά απόλυτα τους λίγους και στέλνει στην ανέχεια το 80% του πληθυσμού της χώρα. Αυτό έχει να κάνει με τους πολλούς μικρούς μισθούς και συντάξεις αναλογικά με την Ευρώπη. Ο μέσος μισθός στην Ευρώπη είναι πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα και σε μας είναι 650,00 ευρώ τον μήνα!

Κι όμως, αν και έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς και την ποιο αυξημένη φορολογία, οι αυξήσεις των τιμών σ εμάς είναι διπλάσιες από το μέσω όρο της Ευρώπης!!

Η κυβέρνηση μας τι κάνει? ΤΙΠΟΤΑ. Αντίθετα κάνει πλάτες στους ισχυρούς και στέλνει εκατομμύρια πολίτες στην φτώχεια!! Ενώ έχει εργαλεία που μπορεί να αντιμετωπίσει την αύξηση των προϊόντων δεν το πράττει.. ούτε κι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δυναμικά κατά της αύξησης των αγαθών, σκέφτονται φαίνεται πως είναι ακόμη κυβέρνηση και πως θέλουν να ξανακυβερνήσουν και να κάνουν τα ίδια. Τι μέτρα πρέπει να λάβουν λοιπόν.

Κατ΄ αρχήν μπορούν να μειώσουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που είναι το 50% του κόστους του λίτρου βενζίνης!!

ΦΠΑ: Πρωτοπόροι όπως πάντα στα άσχημα..

εμείς έχουμε 13% και  24% ΦΠΑ στα προϊόντα πρώτης ανάγκης!!! Όταν,

Η Γερμανία έχει 7% και 9% ΦΠΑ

Η Ιρλανδία 0%

Η Γαλλία 5,5% και 10%

Η Πορτογαλία 6% και 12%

Η Σουηδία 6% και 12%

Η Βουλγαρίας 9%

Η Μάλτα 5% και 7%

Η Ιταλία 5% και 10%

Να μην αναφέρω άλλες χώρες γιατί θα μελαγχολήσουμε.. Αν λοιπόν οι κυβερνώντες έχουν έστω και λίγη τσίπα, θα πρέπει άμεσα να κατεβάσουν ΦΠΑ, ειδικό φόρο κατανάλωσης κλπ φόρους, και να βάλουν «χέρι» αυστηρό στα Σούπερ Μάρκετ που βρήκαν την ευκαιρία να ανατιμήσουν τα προϊόντα στα ύψη!!! Δεν χρειάζονται χάδια στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Αν δεν κάνουν τίποτα, είναι κι αυτοί στο «κόλπο» κατά των πολιτών της χώρας μας. Ιδού η Ρόδος λοιπόν!

Με τιμή

Γιάντσιος Ιωάννης – Δικηγόρος Σερρών, 6976639687

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

 

Απάντηση