ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κύπρος: Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά – 4 νεκροί

Θεωρείται η μεγαλύτερη καταστροφή από το 1974


Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας, στην Κύπρο.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, άφησε πίσω της και θύματα, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα στην Οδού. Πρόκειται από τις πρώτες πληροφορίες για τους τέσσερις Αιγύπτιους οι οποίοι αγνοούνταν από το Σάββατο.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 67χρονου υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από χωράφι ιδιοκτησίας του. O εν λόγω άνδρας οδηγήθηκε την Κυριακή, 4 Ιουλίου, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ημερη κράτηση του.

Την ετοιμότητα της ΕΕ να βοηθήσει την Κύπρο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα των πυρκαγιών στην Κύπρο,Στα αγαπημένα τους πρόσωπα στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ και προσέθεσε ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και στον λαό της Κύπρου κάθε είδους βοήθεια».

Απάντηση