ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και Τώρα: Ι. Μακρή από το Χαμόγελο του Παιδιού μιλά για το έργο του οργανισμού και την πασχαλινή καμπάνια (Βίντεο)

Την Τρίτη 20 Απριλίου καλεσμένη στην εκπομπή Εδώ και Τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα ήταν  η Ιωάννα Μακρή, η οποία είναι η συντονίστρια Βορείου Ελλάδας του Χαμόγελου του παιδιού.

Αφορμή της συνέντευξης στάθηκε η πασχαλινή καμπάνια του Χαμόγελου του Παιδιού, καθώς από το e-shop όποιος το επιθυμεί μπορεί να παραγγείλει την λαμπάδα της αρεσκείας του και να γίνει ο λόγος που κάποιο παιδί θα χαμογελάσει.

Στόχος του Χαμόγελου του Παιδιού είναι να στηρίζει τα παιδιά, τις οικογένειες και τους ενήλικες που το έχουν ανάγκη, γιατί είτε έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είτε βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Αυτό το καταφέρνουν με ποικίλους τρόπους και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, με σκοπό να εξασφαλίζουν την ψυχολογική τους υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εξοπλισμό με ασφάλεια και αγάπη χαρίζοντας τους την επόμενη μέρα.

Καθημερινό κίνητρο είναι τα χαμόγελα των παιδιών και η ώθηση έρχεται από την απαιτητική καθημερινότητα, καθώς όπως είπε η κυρία Μακρή πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου. Όμως, η βοήθεια του κόσμου είναι σημαντική και  φαίνεται καθημερινά με έμπρακτο τρόπο. Ωστόσο, η πολιτεία δεν είναι δίπλα τους με τον τρόπο που θα ήθελαν.

Σημαντική αναφορά έκανε επίσης για τις γραμμές SOS και τους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στο έργο τους.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση