ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσαμπίρη και Γιάντσιος για την ενεργοποίηση του νόμο που δίνει τη δυνατότητα στους αρχαιολόγους να εργαστούν ως ξεναγοί(βίντεο)

Την Τρίτη 16 Μαρτίου καλεσμένοι στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν η αρχαιολόγος και υποψήφια διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα αρχαιολογίας Τσαμπίρη Λίντα και ο ασκούμενος δικηγόρος Νίκος Γιαντσιος, οι οποίοι αντάλλαξαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους για το θέμα που έχει προκύψει και αφορά τους φοιτητές και αποφοίτους των Σχολών Ιστορίας και Αρχαιολογίας της χώρας μας, οι οποίοι απαιτούν την επανέναρξη των δίμηνων ταχύρρυθμων σεμιναρίων που τους δίνει την άδεια του ξεναγού.

Όπως μας είπαν ο νόμος έχει ψηφιστεί αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά, με σκοπό να πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να μπορέσουν να εργαστούν με την ιδιότητα του ξεναγού. Ένα επάγγελμα που έχει ιδιαίτερη ζήτηση.

Η αιτιολογία που δεν ενεργοποιείται ο νόμος παραμένει ένα μυστήριο και ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε μια ομάδα που αριθμεί σχεδόν 1500 άτομα από όλη την Ελλάδα,  τα οποία απαιτούν να μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και να ασκήσουν το επάγγελμα του ξεναγού.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

 

Απάντηση