ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα: Λογοθέτης Δ. από τους “Ενεργούς Μπαμπάδες” “Προέχει το δικαίωμα του παιδιού να ζει και με τους δύο γονείς του.” (βίντεο)

Έντονο ενδιαφέρον έδειξαν πάρα πολλοί  ακροατές και τηλεθεατές ακόμη στο άκουσμα της συνέντευξης του κυρίου Λογοθέτη σχετικά με την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου. Δεχτήκαμε πολλά μηνύματα ήδη από την προαναγγελία και κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα είναι και ότι αφορά πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου.  Γι’ αυτό λοιπόν η πολιτεία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το θέμα αυτό και να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών, των οικογενειών και γενικώς ολόκληρης της κοινωνίας. Δυστυχώς, τα ζευγάρια που χωρίζουν είναι όλο και περισσότερα και το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Την Τρίτη 9  Φεβρουαρίου στην εκπομπή Εδώ και Τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο Web TV Avena 97,7 ήταν καλεσμένος  ο Λογοθέτης Διονύσης παθολόγος, εντατικολόγος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής “Ενεργοί μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού”, ο οποίος μίλησε για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου.

Ο κύριος Λογοθέτης είπε, ότι το οικογενειακό δίκαιο έχει να αναμορφωθεί από το 1983. Τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω καραντίνας επιδεινώθηκε η κατάσταση για τους γονείς που είναι απλοί επισκέπτες και δεν βλέπουν τα παιδιά τους και αυτοί συνήθως στην Ελλάδα είναι οι μπαμπάδες και έτσι δημιουργήθηκαν οι «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα Δικαιώματα του παιδιού» ,  ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μία ομάδα ανθρώπων-γονέων, που βιώνουν το πρόβλημα της αποξένωσης, στερούμενοι της δυνατότητας να είναι ουσιαστικά ενεργοί στις ζωές των παιδιών τους.

Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ζούνε και με τους δύο γονείς σε ίσο χρόνο, όταν το ζευγάρι είναι χωρισμένο ή σε διάσταση, γιατί προέχει το δικαίωμα του παιδιού να ζει και με τους δύο γονείς του.

Το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας μέχρι στιγμής δεν προχωράει, ως τώρα εμφανώς κάποιος παράγοντας που να έχει τοποθετηθεί με τεκμήρια από επιστημονικές μελέτες ενάντια στην συνεπιμέλεια  δεν φαίνεται να υπάρχει. Αυτοί που  εμφανίζονται ενάντια στην συνεπιμέλεια είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιχειρηματολογία, που προσπαθεί να βάλει το συμφέρον των γονιών μπροστά από το συμφέρον του παιδιού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με συνεπιμέλεια, με κοινή ανατροφή και από τους δύο γονείς και με ίσο χρόνο με τους δύο γονείς έχουν πολύ λιγότερα ψυχοσωματικά προβλήματα, έχουν καλύτερους δείκτες ανάπτυξης, έχουν καλύτερη προσαρμογή στο σχολείο και βρίσκονται τα ποσοστά πολύ κοντά σε αυτά που μεγαλώνουν σε αδιάσπαστη οικογένεια. Έρευνα έχει δείξει, ακόμη, ότι το 89% των Ελλήνων είναι έτοιμο να δεχθεί τη συνεπιμέλεια.

Τέλος ο κύριος Λογοθέτης τόνισε ότι εάν και τώρα δεν αναμορφωθεί το οικογενειακό δίκαιο, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε, θα συνεχίσουμε τη δράση μας. Πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και φυσικά θα προσφύγουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. 

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Δείτε κάποια από τα σχόλια

 

Απάντηση