ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Εδώ και τώρα| Μαρία Ζίντρου,  ειδική παιδαγωγός: όσο νωρίτερα αντιληφθεί κάποιος τις μαθησιακές δυσκολίες τόσο καλύτερα μπορεί να τις αντιμετωπίσει.

Την Τρίτη 1.12 στην εκπομπή “Εδώ και τώρα” με τη Δέσποινα Καρέκλα και στον Avena Fm 97,7 ήταν καλεσμένη η Μαρία Ζίντρου,  ειδική παιδαγωγός και επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Δυσλεξίας Παυλίδη στην Αλεξάνδρεια.

Αρχικά, το ενδιαφέρον της συζήτησης στράφηκε στον διαχωρισμό των μαθησιακών δυσκολιών. Η κ. Ζίντρου έκανε λόγο για τις γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά και την ηλικία που τα εκδηλώνουν.

Στο Κέντρο Δυσλεξίας Παυλίδη στην Αλεξάνδρεια,  χρησιμοποιούν το τεστ Παυλίδη, δηλαδή μια αποτελεσματική μέθοδο για την διάγνωση δυσλεξίας και διάσπαση προσοχής. 

Οι γονείς οφείλουν να κατανοήσουν και  να αποδεχτούν την δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα  παιδία τους και να είναι   δίπλα τους υποστηρίζοντάς τους.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ενημερώνουν τους γονείς, όταν διαπιστώσουν ότι ένα παιδί συναντά μια δυσκολία και οι γονείς να  μάθουν στα παιδιά τους να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Η περίοδος της καραντίνας είναι μια δύσκολη περίοδος για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να  προσπαθούν  να τα  βάλουν σε ένα σταθερό πρόγραμμα, να τα έχουν σε εγρήγορση και να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Οι έφηβοι και ενήλικες μπορούν να βρουν τρόπους να βοηθηθούν, όταν αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Όμως, όσο νωρίτερα το αντιληφθεί κάποιος το πρόβλημά του τόσο καλύτερα μπορεί να το αντιμετωπίσει. Λύσει 100% δεν μπορεί να βρεθεί, όμως τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολύ μεγάλα.

Απάντηση