ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αθήνα – Κατηγορείται και για ανθρωποκτονία

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής 27χρονος τζιχαντιστής που κατηγορείται ότι ως μέλος του ISIS συμμετείχε σε τρομοκρατικές ενέργειες και ανθρωποκτονίες.

Ο νεαρός Σύρος, έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Νοεμβρίου και σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DAESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στην Ελλάδα στις 28-03- 2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, στον Ελαιώνα όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά Εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Απάντηση