ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός: Επικίνδυνος συνδυασμός με τη γρίπη – «Θα έχουμε πρόβλημα τον χειμώνα» λέει βιοπαθολόγος

Κορωνοϊός: Επικίνδυνος συνδυασμός με τη γρίπη – «Θα έχουμε πρόβλημα τον χειμώνα» λέει βιοπαθολόγος

«Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί» τονίζει ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας και πλέον, το βλέμα τους το έχουν στραμμένο στον χειμώνα και τον ερχομό της γρίπης.

Σύμφωνα με τον βιοπαθολόγο, Παναγιώτη Αποστολακόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΪ «ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους», ωστόσο όπως είπε «θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιούς της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού».

«Τα μέτρα μπορούν ακόμα να αποδώσουν. Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση» υπογράμμισε ο κ. Αποστολακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες, δεν ανησυχώ ακόμα, εάν αντέξει το σύστημα υγείας με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα».

«Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού, γι’ αυτό άλλοι άνθρωποι νοσούν άσχημα. Άλλοι ήπια άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Ο ιός είναι εδώ και είναι εδώ για να μείνει θα μείνει αρκετά χρόνια. Ο ιός θα προσαρμοστεί θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους και θα έχουμε το εμβόλιο. Το πρόβλημα είναι τώρα που δεν έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τον ιό» ανέφερε ο βιοπαθολόγος.

 

 

Απάντηση