ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Μαγιορκίνης: Μάσκες στους μαθητές άνω των 10 ετών στα σχολεία

Μαγιορκίνης: Μάσκες στους μαθητές άνω των 10 ετών στα σχολεία

«Θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες», τόνισε ο καθηγητής – Θεωρεί πιθανό το σενάριο ενίσχυσης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό – Τι πρότεινε για το άνοιγμα των σχολείων

Σε πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊο στη χώρα μας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ την ιδια στιγμή δήλωσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ανεβούν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιούνται κάτω από 200, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των μέτρων και στα αστικά κέντρα.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής ανέφερε πως υπάρχει μια 17χρονη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ, ενώ – όπως είπε – ανησυχία προκαλούν και τα ορφανά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα.

Σχετικά με τα νέα μέτρα ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση αν και για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα είναι επαρκείς ενώ θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να δουν πολύ προσεκτικά τον τρόπο που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω δεύτερου κύματος, ενώ επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα και μίλησε για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες το οποίο θα εισηγηθεί με βάση το τι έγινε στο Ισραήλ και άλλες χώρες.

Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία (να σπάσει η πυκνότητα της τάξης), θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσοι έχουν εκτεθεί σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις (bar, club κλπ) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και αν έχουν στο περιβάλλον τους άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή μαζί του και ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνουν και ένα τεστ ενώ στο χώρο εργασίας θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Αναφορικά με το καλό σενάριο σχετικά με την επιδημία στη χώρα μας όπως τόνισε είναι να δούμε μια σταθεροποίηση και μια συρρίκνωση των κρουσμάτων ενώ αναφέρθηκε σε ένα πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

 

Απάντηση