ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

USDA για Βαμβάκι: Ρεκόρ αποθεμάτων σε Ινδία, μειωμένη παραγωγή Τουρκίας και Ουζμπεκιστάν

USDA για Βαμβάκι: Ρεκόρ αποθεμάτων σε Ινδία, μειωμένη παραγωγή Τουρκίας και Ουζμπεκιστάν

Ρεκόρ αποθεμάτων βάμβακος στην Ινδία προβλέπει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για την περίοδο 2020/2021. Όπως εκτιμά αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστούν, μετά από μια χρονιά που είχαμε την υψηλότερη παραγωγή των τελευταίων έξι ετών, ενώ παράλληλα υπήρξε μείωση της κατανάλωσης και των εξαγωγών.

Ειδικότερα κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής εμπορικής περιόδου τα στοιχεία δείχνουν ότι είχαμε μια μείωση των ινδικών εξαγωγών κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Για το δίμηνο Δεκέμβριο 2019 – Ιανουάριος 2020 είχαμε μείωση των εξαγωγών φτάνει στο 40%.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις, αναμένεται μείωση της παραγωγής βάμβακος στην Τουρκία και το Ουζμπεκιστάν την περίοδο 2020/2021. Αντίθετα αύξηση της παραγωγής που εκτιμάται ότι θα έχουν Αργεντινή και Τανζανία.

Παρόλα αυτά το USDA χτυπά καμπανάκι για την μειωμένη κατανάλωση που έχουμε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην Κίνα.

Η Ινδία προβλέπεται να έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης μετά την Κίνα. Ακόμη και πριν την πανδημία του COVID 19 η κατανάλωση στην χώρα ήταν μειωμένη.

Η πρόβλεψη για τις ΗΠΑ δείχνει χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλότερα αποθέματα.

Συνολικά το παγκόσμιο εμπόριο αυτή την εποχή είναι αμετάβλητο και κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Η μέση διεθνή τιμή παραμένει αμετάβλητη στα 57 σεντς ανά λίβρα.
Παϊσιάδης Σταύρος

 

 

Απάντηση