ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος 

Παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος από όλη την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού

Στην πρώτη πανελλήνια ψηφιακή διάσκεψη προέδρων Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστώντας τα στελέχη του κόμματος που κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν δίπλα σε πολίτες που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης. Απέδειξαν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, που έχει ως πρώτη προτεραιότητα να στέκεται κοντά στους πιο αδύναμους.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τη δημιουργία νέων καινοτόμων σχημάτων προκειμένου να διασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, κυρίως με το πρόγραμμα “Συν-Εργασία” που δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να απασχολούν τους εργαζόμενους τους για λιγότερο χρόνο από την πλήρη απασχόληση μέχρι και το μισό χρόνο, οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν σχεδόν πλήρεις απολαβές και τη διαφορά αυτή να την πληρώνει το Δημόσιο.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε και στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των οικονομιών της ευρωζώνης σημειώνοντας πως για την Ελλάδα τα χρήματα αυτά θα υποστηρίξουν κεντρικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Θα είναι λεφτά τα οποία θα πέσουν στην ελληνική οικονομία από το ‘21 και μετά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές υπογραμμίζοντας πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανάταξη της χώρας και πως η κρίση θα αξιοποιηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η χώρα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απολιγνιτοποίηση, που αφορά ειδικά την περιοχή της Αρκαδίας και τη Δυτική Μακεδονία σημειώνοντας πως αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη πρόκληση αλλά και μεγάλη ευκαιρία. Στη νέα πρόταση της Επιτροπής, οι πόροι οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για την Ελλάδα, για το ταμείο δίκαιης μετάβασης, τετραπλασιάστηκαν. Από εκεί που είχαμε 10 δισ. συνολικά για όλη την Ευρώπη, για το ταμείο δίκαιης μετάβασης, θα πάμε στα 40. Άρα, έχουμε πολλά περισσότερα χρήματα για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε επενδύσεις, οι οποίες θα γίνουν στην περιοχή.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, ο Γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης και ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Μπρατάκος. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, αναφορικά με την υποστήριξη της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού για το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα. Μεταφέρθηκαν οι προβληματισμοί αλλά και οι προσδοκίες των πολιτών για την επόμενη μέρα. Ειδικότερα, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που πρέπει να έχει το κόμμα στη μεταφορά των απόψεων της κοινωνίας προς την κυβέρνηση, αλλά και στην επεξήγηση των κυβερνητικών πολιτικών στους πολίτες. Επίσης έγινε αποτίμηση των εθελοντικών δράσεων του κόμματος κατά την περίοδο της καραντίνας, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η ανάπτυξη δράσεων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συνέχιση της τακτικής επικοινωνίας των στελεχών του κόμματος με εκπροσώπους της κοινωνίας για την ανάδειξη σημαντικών τοπικών ζητημάτων.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Ε.Π  ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΛΠΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Απάντηση