ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δυσφορία Τσίπρα για Παπαδημούλη – Μηνύματα και σε Παππά, Πολάκη, Σκουρλέτη

Δυσφορία Τσίπρα για Παπαδημούλη – Μηνύματα και σε Παππά, Πολάκη, Σκουρλέτη

Με μια αναφορά, στη συνέντευξη του στην «Αυγή», η οποία αν και δεν κατονομάζει, «δείχνει» τον Δημήτρη Παπαδημούλη, επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να δημοσιοποιήσει τη δυσφορία του για την υπόθεση με το «πόθεν έσχες» του ευρωβουλευτή.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα φαινόμενα εσωστρέφειας που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων απάντησε: «φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, με αυτή την αναφορά στα οικονομικά ζητήματα, να πάρει εμμέσως πλην σαφώς θέση για το ζήτημα που προέκυψε με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη. Σημειώνεται, πάντως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Παπαδημούλη ούτε του έχει εκφράσει αυτοπροσώπως κάποια δυσφορία.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι ο κ. Παπαδημούλης είναι, καθόλη τη διάρκεια της ευρωβουλευτικής του θητείας, απολύτως συνεπής με τις κομματικές του υποχρεώσεις, κάτι το οποίο υπενθυμίζεται ότι δεν ισχύει για το σύνολο της κοινοβουλευτικής και ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Κι άλλοι αποδέκτες μηνυμάτων Τσίπρα
Ωστόσο, η αναφορά του Τσίπρα σε συνέντευξη, στο κομματικό μάλιστα, μέσο, ήταν σαφής της πρόθεσης την πρόθεση «να βάλει φρένο- και σ’ αυτό θα είμαι κάθετος- στα λίγα μεν, αλλά ικανά να κάνουν μεγάλη ζημιά, με την πολλαπλασιαστική δύναμη των εχθρικών ΜΜΕ, προβλήματα συμπεριφοράς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα Τσίπρα σε Πολάκη-Παππά
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πάντως, δεν ήταν ο μόνος αποδέκτης μηνυμάτων στη συγκεκριμένη ερώτηση. Ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος και σε ό, τι αφορά την πρόσφατη σύγκρουση «προεδρικών» – «κομματικών». Για τον κάθε ένα πρωταγωνιστή, μάλιστα, φαίνεται να «αφιέρωσε» συγκεκριμένη αναφορά, χωρίς, πάντως, να κατονομάσει κανέναν.

Για τους  Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αφενός ότι  «δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις» και «στον δημόσιο λόγο μας δεν ξεχνάμε το ταξικό ήθος, ας μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω έτσι, που πάντα χαρακτήριζε τους αριστερούς, ακόμα και σε στρατοδικεία, φυλακές, και εξορίες».

Το μήνυμα Τσίπρα σε Σκουρλέτη
Τέλος, για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πανό Σκουρλέτη, ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη του υπογραμμίζει: «αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε».

Πηγή

 

Απάντηση