ΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σχολεία: Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα στην αίθουσα – Απαντήσεις από την Κεραμέως

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δίνοντας διευκρινίσεις για το άνοιγμα των σχολείων και πώς θα γίνει η επιστροφή με ασφάλεια στα θρανία.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε κάποιο σχολείο, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι “θα ακολουθείται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και το πρωτόκολλο που θα μας πουν αναλυτικά οι ειδικοί του ΕΟΔΥ, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που θα αποφασίζουν για τη διαχείριση τυχόν περιστατικού μετά τις 11 Μαΐου”.

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι υπάρχει πρόνοια για εκπαιδευτικούς ή μαθητές ή συγγενείς μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μην προσμετρώνται οι απουσίες των παιδιών και να προστατευθούν οι ενήλικοι.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά μαθητών με λεωφορεία και την προαιρετική χρήση κατά αυτήν της προστατευτικής μάσκας, η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι “η Επιτροπή, βάσει του σχεδίου που ομόφωνα αποφάσισαν οι ειδικοί, τάχθηκε υπέρ της προαιρετικής χρήσης της μάσκας, αφενός διότι θα είναι λιγότερος ο πληθυσμός των μαθητών, καθώς θα υπάρχει εκ περιτροπής λειτουργία των τάξεων, αφετέρου καθώς θα μεταφέρεται ο ίδιος πληθυσμός, σε αντίθεση με τα μέσα μεταφοράς, όπου καθημερινά είναι διαφορετικός ο πληθυσμός που μεταφέρεται”.

Αναφορικά με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, η κ. Κεραμέως είπε ότι η απόφαση για το αν θα ανοίξουν ή όχι θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου και θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημίας στην χώρα μέχρι τότε.

Όσο για τα φροντιστήρια, “ανοίγουν και αυτά σταδιακά, ανάλογα με τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τήρηση των ίδιων όρων και μέτρων προστασίας, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση και για τηλεεκπαίδευση”.

Σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων υγιεινής από τους μαθητές στα σχολεία, η κ. Κεραμέως είπε ότι αυτό είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών, προς τους οποίους θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες για όλα όσα πρέπει να τηρηθούν.

Απάντηση