ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στον «πάγο» οι γάμοι – Τι λένε οι επαγγελματίες για την «απώλεια» της σεζόν

Στον «πάγο» οι γάμοι – Τι λένε οι επαγγελματίες για την «απώλεια» της σεζόν

Ολοι οι γάμοι που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, ενώ σε αναμονή βρίσκονται τα ζευγάρια τα οποία έχουν προγραμματίσει να παντρευτούν Ιούλιο και Αύγουστο. Τι αποκαλύπτουν καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της διοργάνωσης γάμων και τι προβλέπουν για το μέλλον

Το ονειρεύεσαι χρόνια και το ετοιμάζεις μήνες. Με ένα βασικό όρο. Να γίνει καλοκαίρι. Για να μπορέσεις να διανύσεις την απόσταση αυτοκίνητο – κατώφλι εκκλησίας με τον ήλιο να σε φωτίζει την ώρα που οι καλεσμένοι σε χειροκροτούν για το υπέροχο νυφικό, τα εντυπωσιακά πέδιλα και φυσικά το εξαιρετικό χτένισμα και μακιγιάζ τα οποία έχεις προβάρει εδώ και πολύ καιρό και πολλές φορές. Μετά, θέλεις το πάρτι σου να γίνει σε εξωτερικό χώρο, με πράσινο, δίπλα στη θάλασσα, σε κάποιο νησί και το γλέντι να κρατήσει μέχρι πρωίας. Όλα αυτά προ κορωνοϊού. Διότι πλέον όλα αυτά αλλάζουν και το 2020 και δίσεκτο αποδεικνύεται και δύσκολο για όλα τα ζευγάρια που σχεδίαζαν να αδράξουν την θερινή συνθήκη και να έλθουν εις γάμου κοινωνία.

Φυσικά αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός… όλα γίνονται. Γι αυτό και οι τελετές μπορεί να μην μπορούν να γίνουν αυτή την περίοδο αλλά μπορούν να γίνουν αργότερα. Ετσι λοιπόν οι γάμοι αναβάλλονται προσωρινά και μεταφέρονται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ακόμη και ως το τέλος του έτους. Ελάχιστοι αναβάλλονται για το 2021 και κυρίως όσοι είχαν προγραμματιστεί σε νησιά, με την Μύκονο και την Σαντορίνη να κυριαρχούν στις προτιμήσεις. Εμειναν όνειρα θερινής νυκτός και πήραν αναβολή για του χρόνου.

Μαζί με τα ζευγάρια, οι επαγγελματίες που βοηθούν το όνειρο να πραγματοποιηθεί, μιλούν στο protothema.gr για όλα όσα βιώνουν αυτή την ιδιαίτερη περίοδο και αποκαλύπτουν τα συναισθήματα και την ψυχολογία των ζευγαριών.

Ολγα Καραβερβέρη, σχεδιάστρια, ιδρύτρια της Εταιρείας «Karaververis» – Ιωάννα Καραβερβέρη, wedding planner

Με πορεία δεκαετιών στον χώρο και ένα ισχυρό brand, η σχεδιάστρια Ολγα Καραβερβέρη προσπαθεί να περιγράψει μία πρωτόγνωρη συνθήκη στον χώρο των γάμων. «Εχουμε ξεχάσει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο διότι αναβλήθηκαν όλες οι τελετές λόγω περιοριστικών μέτρων και πλέον έχουμε στρέψει το βλέμμα στους δύο μήνες του καλοκαιριού. Δυστυχώς αυτό που συνέβη δεν είναι μόνο κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει, είναι κάτι που μας αιφνιδίασε. Ολο αυτό το διάστημα βασικό μέλημά μας είναι να κρατήσουμε σε καλή κατάσταση την ψυχολογία της νύφης. Επειδή κάποιοι γάμοι προγραμματίστηκαν για καλοκαίρι αλλά θα γίνουν φθινόπωρο, τους προτείνουμε να μεταποιήσουμε ελαφρά τα νυφικά τους και να μην ανησυχούν. Δεν ακυρώνονται οι τελετές, αναβάλλονται. Κι αυτό είναι καλό και θετικό μήνυμα. Όλα είναι σε αναμονή για το καλοκαίρι, διότι αυτό που εκκρεμεί είναι να δώσει η Πολιτεία τις οδηγίες για το πόσοι άνθρωποι μπορούν να μπουν στους χώρους των δεξιώσεων. Αν είναι πολύ λίγοι, οι περισσότεροι θέλουν να αναβάλουν ενώ δεν δίνουν και προκαταβολές με τον κίνδυνο να μην γίνουν τελικά οι γάμοι».

Η κόρη της, Ιωάννα Καραβερβέρη, η οποία συνεχίζει και ενισχύει την οικογενειακή παράδοση, με την ιδιότητα της wedding planner βρέθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης καθώς εδώ και μήνες δούλεψε ένα μεγάλο και φιλόδοξο πλάνο για «Wedding in Greece» με ζευγάρια από την Κίνα και την Ταϋλάνδη όπου θα παντρεύονταν στην Σαντορίνη αλλά όλα ακυρώθηκαν μετά από πολύμηνες πυρετώδεις προετοιμασίες.
Όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα και αυτό που αμφότερες υποστηρίζουν είναι πως φυσικά το «πλήγμα» είναι μεγάλο και αυτό που θα πρέπει να περάσει ως μήνυμα είναι να στηρίξουν τα ζευγάρια τους Ελληνες παραγωγούς και δημιουργούς.

Ιωάννα και Ολγα Καραβερβέρη

Γιώργος Κορακιανίτης, Koko’s Shoes

Σχεδιάζει τα νυφικά παπούτσια έτσι όπως τα έχει ονειρευτεί κάθε νύφη. Και όχι μόνο. Από κοντά έρχεται και η μαμά της νύφης αλλά και κάποιες φίλες οι οποίες μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκτήσουν ένα ζευγάρι γόβες ή σανδάλια όπως τα επιθυμούν μπορούν να περιμένουν ακόμη και μήνες μέχρι να ετοιμαστούν. Δυστυχώς φέτος οι παραγγελίες για νυφικά παπούτσια μπήκαν σε αναμονή. «Δεν κινείται φύλλο στην αγορά μέχρι τα τέλη Ιουνίου καθώς όλα αναβλήθηκαν. Αλλά δεν ξέρουμε και τι θα γίνει για τους επόμενους μήνες. Όλα εξαρτώνται από τις δυνατότητες για πάρτι. Ελάχιστοι δέχονται να παντρευτούν με περιορισμούς γι αυτό και όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις. Χαθηκαν όλες οι παραγγελίες από τραγουδίστριες οι οποίες βρέθηκαν εκτός μαγαζιών και συναυλιών, έκλεισαν τα μαγαζιά μας και δεν κινήθηκε τίποτα και τώρα ο τομέας του γάμου είναι στον αέρα. Μακάρι να πάνε όλα καλά έστω για το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος. Θα είναι μία βαθιά ανάσα για όλους μας».

Γιώργος Κορακιανίτης

Νάσος Ασημακόπουλος- hair stylist

Θεωρείται από τους περιζήτητους κομμωτές που επιμελούνται τα μαλλιά της νύφης. Τα οποία συνιστούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία της εμφάνισης κάθε κοπέλας γι αυτό και προηγούνται πρόβες και αναζητούνται οι καλύτεροι. «Δυστυχώς όλα πλέον αλλάζουν. Είχα ήδη κανονίσει να χτενίσω νύφες σε Μύκονο και Τήνο και οι γάμοι αναβλήθηκαν για το 2021. Στα νησιά δεν υπάρχει περιθώριο αναβολής για το φθινόπωρο, οπότε ακυρώνονται όλα. Οι γάμοι της Αθήνας προς το παρόν είναι σε αναμονή μέχρι νεωτέρας. Πριν από λίγο μέσω βιντεοκλήσης μία κοπέλα, ομογενής από την Αμερική ξέσπασε σε κλάματα και μου ανακοίνωσε πως ο γάμος της δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν μπορούν να ταξιδέψουν όλοι οι συγγενείς και φυσικά δεν μπορούν να ξέρουν αν θα μπορούν να είναι όλοι στην δεξίωση. Επιπλέον, αν και τον Απρίλιο δεχόμουν πολλά τηλεφωνήματα για να μιλήσω με υποψήφιες νύφες, φέτος το τηλέφωνό μου δεν χτύπησε ούτε μία φορά. Όλα μετατέθηκαν για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Μακάρι να πάνε όλα καλά».

Νάσος Ασημακόπουλος

Ελσα Πρωτοψάλτη – make up artist

«Πολλοί γάμοι μετατέθηκαν το 2021. Οι νύφες με ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να παντρευτούν αυτό το καλοκαίρι κάτω από αυτές τις συνθήκες και ειδικά σε γάμους που είχαν κανονιστεί να γίνουν σε νησιά. Αλλά και για Ιούλιο και Αύγουστο δεν ξέρω τι θα γίνει, περιμένω. Όλα είναι λίγο περίεργα και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή οπότε δεν ρισκάρουν εύκολα τα ζευγάρια. Ηδη προχωρούν σε αναβολές για το φθινόπωρο και με ενημερώνουν πως οι περισσότερες επιλέγουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο καθώς ένα χρόνο μετά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Οσους γάμους είχα αναλάβει από το εξωτερικό απλά ακυρώθηκαν. Αδύνατο να ταξιδέψουν τόσοι άνθρωποι και δύσκολο να περιμένουν μέχρι το παρά πέντε προκειμένου να σιγουρευτούν ότι όλα θα πάνε όπως τα σχεδίασαν και κυρίως όπως τα ονειρεύτηκαν».

Ελσα Πρωτοψάλτη

 

Απάντηση