ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Α.Τσίπρας: «Θετικό σενάριο αν μείνει η ύφεση στο 10% το 2020»! – Έριξε «γέφυρες» για μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ.(βίντεο)

Α.Τσίπρας: «Θετικό σενάριο αν μείνει η ύφεση στο 10% το 2020»! – Έριξε «γέφυρες» για μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel είπε ότι «Μπορεί η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την ύφεση το 2020 κοντά στο 10% να είναι από τα πιο θετικά σενάρια που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον, να είναι η θετική εκδοχή και τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα». ​

Δεν παρέλειψε να ρίξει και «γέφυρες» για συνεργασία μετά τις πιθανές εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής: «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης πηγαίνει με λογική “βλέποντας και κάνοντας” και αρνείται να συζητήσει ουσιαστικά, σοβαρά και με διαφάνεια και δημόσια τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου η ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια. Εμείς είμαστε έτοιμοι γι αυτό», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε ότι «Ήδη από την αρχή του έτους είχαν πέσει έξω τα έσοδα κατά 2 δισ. ευρώ».

Κληθείς να σχολιάσει διαρροή ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη χρήση μέρους του μαξιλαριού ρευστότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, το επιβεβαίωσε: «Από την 1η Απριλίου ξεκίνησε να χρησιμοποιεί πόρους από το “μαξιλάρι” ρευστότητας που είχαμε εξασφαλίσει εμείς».

Επίσης τόνισε ότι «Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα ενδεχομένως να είχαμε ήδη χρεοκοπήσει χωρίς να το ξέρουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση με πλήρη διαφάνεια να δώσει την εικόνα των δημόσιων οικονομικών» και να απαντήσει «γιατί δεν προχωρά στην εκταμίευση για να στηρίξει στοχευμένα τις επιχειρήσεις, τους μισθούς και την εργασία ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες μόλις επανεκκινήσει η οικονομία».

 

Απάντηση