ΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες – Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά

Νέα σενάρια έρχονται στη δημοσιότητα για το μέλλον της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τις κρίσιμες Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως έχει πει επανειλημμένως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων καθορίζονται από τις εισηγήσεις των επιστημόνων οι οποίοι εξετάζουν τα δεδομένα και την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και αναλόγως αποφασίζουν.

Βασική προϋπόθεση είναι η καμπύλη της πανδημίας να συνεχίζει να είναι καθοδική, έτσι ώστε να σχεδιαστεί και η επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στο Υπουργείο Παιδείας έχει γινει σχεδιασμός για τα σχολεία και μάλιστα έχουν καθοριστεί και οι υποψήφιες ημερομηνίες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων: στις 22 ή 29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, οι μαθητές της τρίτης λυκείου αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στις τάξεις με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα ως δικλίδα ασφαλείας από τον κορονοϊό. Αυτά τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 11 ή 18 του μήνα. Τα τμήματα αναμένεται να έχουν έως και 9 μαθητές, ενώ η διδασκαλία θα γίνεται μόνο στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα έως τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει ο προβληματισμός για το εάν και πώς θα μπουν στις αίθουσες οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, αλλά και του δημοτικού. Για την τελευταία κατηγορία υπάρχουν σκέψεις παράτασης του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό στο “τραπέζι” υπάρχει το σενάριο της πρόωρης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Απάντηση