ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Ευχάριστη αποκάλυψη από Κοτανίδου: “Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ, κάποιοι πάνε ήδη σπίτι τους”

Ευχάριστα νέα είχε να πει η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής.

Οπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της, αρκετοί ασθενείς εξέρχονται από τις ΜΕΘ όπου νοσηλεύονταν με κορονοϊό και μάλιστα κάποιοι πάνε ήδη στο σπίτι τους έχοντας αναρρώσει. Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΙ η καθηγήτρια, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει ζήτηση για τις ΜΕΘ.

“Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ. Έχουμε αρκετούς που έχουν βγει από την εντατική. Κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε και σπίτια τους. Αυτή είναι η πιο ευχάριστη είδηση που μπορώ να δώσω. Αύριο θέλω να ελπίζω ότι θα σας πω ακόμη πιο ευχάριστα, ότι δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας” είπε αρχικά η κ. Κοτανίδου.

Στη συνέχεια ανέλυσε γιατί η Ελλάδα έχει χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους υπογραμμίζοντας: “Η επιτυχία των λίγων κρουσμάτων και των λίγων θανάτων οφείλεται αρχικά στα γρήγορα μέτρα της κυβέρνησης, δεύτερον στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο ανταποκρίθηκε με τρομερή αυταπάρνηση. Τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτριες και γιατροί δεν λογαριάζανε τίποτε. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν τυς αρρώστους, αγνοώντας τον κίνδυνο για τον εαυτό τους.

Είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια. Και οι συνάδελφοι από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και παντού, έχουν την ίδια αυταπάρνηση. Βεβαίως δύστυχος για αυτούς εκεί είχαν πολλά περισσότερα κρούσματα και μέσα στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε, ως ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι. Φοράμε μάσκες, γάντια και τις μπλούζες. Αν δεν είχα παρθεί τα μέτρα τόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να μιλάμε για καταστάσεις Ιταλίας και Ισπανίας”.

Απάντηση