ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Κατέληξε και ενας 78χρονος στο Σωτηρία: Στους 17 οι νεκροί από κορονοϊό

Μακραίνει η λίστα με τους νεκρούς στην Ελλάδα από τον κορονοϊό. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. Και οι δύο είχαν υπόκειμενα νοσήματα και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία.

Τα ξημερώματα κατέληξε ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας στους 17. Ο άτυχος 78χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι είχε χάσει τη ζωή του και ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το 16ο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα. Ο 64χρονος είχε καταγωγή από τη Δυτική Αχαΐα και είχε έρθει σε στενή επαφή με ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας που βρισκόταν επί 11 μέρες στο δωμάτιο αρνητικής πιέσης της ΜΕΘ, εκ των οποίων τις εννέα διασωληνωμένος, κατέληξε στις 1:15 τη νύχτα. Η κηδεία του θα γίνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε δέκα ημέρες στο Πετροχώρι.

Μετά την επιβεβαίωση 94 νέων κρουσμάτων, χθες, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι ασθενείς που έχουν καταλήξει είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι ήταν άντρες και 3 μονο γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Τέλος, 19 πολίτες που ασθένησαν από κορονοϊό έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Απάντηση