ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Γεωργιάδης: Εξετάζουμε το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όπου αναφέρθηκε και στην περίπτωση αλλαγής των ημερών και ωρών λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ .

“Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο” είπε ο υπουργός, ενώ σημείωσε πως θα ανακοινωθούν νέοι κλάδοι (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση.

“Θα ανακοινωθούν νέοι ΚΑΔ. Και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν. Θα μάθουμε, σήμερα στο Ecofin τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε” ανέφερε.

“Η κρίση αυτή δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων, αλλά τα χαρακτηριστικά Μαραθωνίου” δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: “Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις”.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, υποστήριξε ότι για τους συνεπείς πολίτες δεν αλλάζει κάτι.

“Και σούπερ μάρκετ θα πάμε και στο φαρμακείο θα πάμε” είπε σχετικά ο υπουργός, ενώ εξήγησε ότι το μέτρο αυτό ελήφθη για εκείνους που δεν είχαν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

“Όλοι πρέπει να προσευχηθούμε να μην φθάσουμε στο σημείο που έφθασε η Ιταλία ή και η Ισπανία. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Εάν 10.000.000 Έλληνες πειθαρχήσουν και 10 δεν πειθαρχήσουν, θα κολλήσουν και τους άλλους”. Έκανε δε λόγο για ένα “ακραίο μέτρο” που κανείς δεν ονειρευόταν, ως κυβέρνηση, να λάβει, αλλά όπως είπε: πρέπει να νικήσουμε τον ιό και να βγει η Ελλάδα νικήτρια.

Απάντηση